7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Meteoroloji'den 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! İstanbul'da vapur seferleri iptal

Hafta sonu tüm yurdun soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. İstanbul'da yağış sabah erken saatlerde başlayarak şiddetini artırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD önemli uyarılarda bulundu. İstanbul'da bazı Şehir Hatları ile BUDO ve İDO seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi.

YELİZ GEDİMAN18 Kasım 2023 Cumartesi 08:43 - Güncelleme:
Meteoroloji'den 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! İstanbul'da vapur seferleri iptal

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, bugün Trakya'dan başlayarak yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı.

İSTANBUL'DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK SÜRÜCÜLER İLE VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak, hazırlıksız yakalanan vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yaptığı yağmur ve fırtına uyarıların ardından kentte beklenen yağış, gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, yer yer sağanak şeklinde devam ediyor.

Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar metro ile metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı.

Yağış nedeniyle sürücüler de yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ve bağlantı noktalarında yer yer trafik yavaşladı.

İzmir'i sağanak vurdu! Ev ve iş yerleri sular altında kaldı

Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal edildi.

İptallerle ilgili Şehir Hatları AŞ'den yapılan açıklamada, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerinin Moda İskelesi'ne uğraması ile Adalar-Beşiktaş ve Aşiyan'da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramalarının ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Yine İDO'nun sabah saatlerindeki bazı seferleri yapılamazken Kadıköy-Bursa arasında saat 11.35, 14.50 ve 18.35'de yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Ayrıca saat 12.00'deki Kadıköy-Bandırma, Bursa-Kadıköy ve Bursa-Kabataş, saat 15.30'daki Bandırma-Kadıköy, Bursa-Kadıköy, saat 17.15'teki Kabataş-Bursa, saat 10.00'daki Bursa-Kabataş, saat 18.15'teki Kabataş-Bursa, saat 18.30'daki Bursa-Kadıköy ile saat 19.00'daki Kadıköy-Bandırma seferleri de iptal oldu.

İSTANBUL'DA MAÇKA-TAŞKIŞLA TELEFERİK HATTI OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI YÜZÜNDEN KAPATILDI

İstanbul'daki Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı, olumsuz hava koşulları dolayısıyla kapatıldı.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır." denildi.

PEŞ PEŞE UYARILAR

THY, İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşullarından dolayı MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca toplam 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği, AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden vatandaşlara fırtına uyarısı geldi.

FIRTINA UYARISI

Marmara Bölgesi'ne hafta sonu fırtına uyarısı yapılırken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

Meteoroloji'nin ardından İstanbul Valiliği'nden de turuncu kodlu bir uyarı geldi.

Valiliğin resmi hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

"Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AFAD VATANDAŞLARA SMS GÖNDERDİ

AFAD, bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve fırtına için dün vatandaşlara kısa mesaj (SMS) gönderdi.

Mesajda sel, su baskınları ve çatı uçmasına karşı uyarıda bulunuldu.

66 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün toplam 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye

Turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Yalova