29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Miraç, İslamiyet'te Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir. Bu özel ve anlamlı geceyi müslümanlar ibadet ve dua ile geçiriyorlar. Miraç Kandili orucuna dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

22 Mart 2020 Pazar 09:46 - Güncelleme:
Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Miraç Kandili idrak edildi. Ramazan ayının müjdeleyicisi olan recep ayının sona erdiğini ve şaban ayının geldiğini gösteren bir dönem olan Miraç Kandili'ni müslümanlar dua ve ibadetle geçiriyorlar. İşte tüm merak edilenler..

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye ettiğine dikkat çekilen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamasında, "Bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir.

Dolayısıyla Müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler. Kandil gecelerinin gündüzlerinde oruç tutmak bazı alimlerce müstehap sayılmıştır.

MİRAÇ KANDİLİ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Sünnet olan Miraç Kandili oruca geceden niyet etmek gerekir.

Miraç Kandili için hangi gün oruç tutulur?

Miraç Kandili sözleri resimli kutlama mesajları 2021

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Mekke’de müşriklerin Müslümanlara uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Müslümanlar üç yıl boyunca her türlü insani ve ticari ilişkiyi ortadan kaldıran büyük bir boykota maruz bırakılmışlardı. Boykotun sona erdiği günlerde Resûlullah Efendimiz (s.a.s.), önce kendisini daima destekleyen amcası Ebû Tâlib’i, sonra da çok sevdiği hanımı Hz. Hatice’yi kaybetmişti. Hüznün gönülleri kuşattığı, ümitlerin tükenme noktasına geldiği bugünlerde Yüce Allah, habibi Muhammed Mustafa’yı huzuruna kabul ederek İsrâ ve Mirâç ile şereflendirdi.

Mirâç, rahmet ve hikmet dolu bu gecede, Peygamberimizin Mescid-i Aksâ’dan göklere yükselip Yüce Allah’tan vahiy almasıdır.