8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Miraç Kandili sözleri resimli kutlama mesajları: Miraç Kandili mesajları 2021

Miraç Kandili, Müslümanlar için ikinci bir kadir Gecesi hükmünde olduğu için bu gecede edilen dualar geri çevrilmez. Bu özel günde Miraç Kandili sözleri resimli kutlama mesajları sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. Siz de dualarınıza dahil ettiğiniz eş, dost ve akrabalarınıza Miraç Kandili mesajları 2021 göndererek sevdiklerinizin kandilini kutlayabilirsiniz. İşte en güzel Miraç Kandili sözleri ve resimli Miraç Kandili mesajları 2021

9 Mart 2021 Salı 17:52 - Güncelleme:
Miraç Kandili sözleri resimli kutlama mesajları: Miraç Kandili mesajları 2021

Miraç Kandili mesajları 2021 sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükseldiği bu gecede dualar edilip ibadetler gerçekleştirilecek. Bu mübarek gecede edilen dualar geri çevrilmez. Siz de sevdiklerinize dualı Miraç Kandili sözleri resimli kutlama mesajları göndererek kandilini tebrik edebilirsiniz. İşte Whatsapp, Facebook ve Instagram'da paylaşabileceğiniz en güzel, kısa, uzun ve dualı Miraç Kandili mesajları 2021

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI 2021

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Bu mübarek gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç... Bugün günahlarından olabildiğince kaç çünkü bugün Miraç kandili... Miraç Kandiliniz mübarek olsun!

Miraç gecesi, duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece dualarımızı eksik etmeyelim. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.

Sen ki; suskun gönüllerde saklı kalanları bilirsin, ne arzu ediyorsak en hayırlısını naip et bize Allah'ım... Hayırlı kandiller.

Ey rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizi kötülüklerden sana sığınıyoruz. Miraç Kandilimiz Mübarek olsun...

Her Sabah güneşle doğan umutlar, her yeni baharla tazelenen mutluluklar ve açan her yeni çiçekte gizlenen güzellikler sizinle olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek olsun.

Miraç Kandili kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bir gündür. Bu günü layıkıyla yaşamak dileğiyle. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Yaratana daha derin bir şükür imkânı bulacağımız Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

MİRAÇ KANDİLİ SÖZLERİ, RESİMLİ KUTLAMA MESAJLARI

Bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını dilerim.

Rahmet, mağfiret ve bereketi bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi bu günün hayırlara vesile olmasını dilerim. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Sizin, ailenizin ve tüm İslam âleminin Miraç kandilini tebrik ediyorum.

Tefekkür ve şükür vesilesi olan bu mübarek günde dualarımızın kabul olması dileğiyle...Kandiliniz mübarek olsun

Miraç Kandili mesajları 2021 resimli kutlama mesajları

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz kutlu olsun.

Ey Rabbim Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Hayırlı Kandiller!

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği; mutlu, umutlu ve sevgi dolu günlere, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere... Kandiliniz Mübarek Olsun.

Miraç kandili ile ilgili fotoğraflar: Miraç Kandili ile ilgili resimli sözler

MİRAÇ KANDİLİNİN ÖNEMİ VE ANLAMI

Miraç Kandili ikinci bir kadir Gecesi hükmünde olduğu için bu gecede edilen dualar geri çevrilmez. Miraç Kandili gecesinde Kur'an okuyup namaz kılmak ve bolca dua etmek gerekir. Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir.

Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram'dan Beytü'l-Makdis'e (Kudüs) götürülür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında "İsra" adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)'in Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur'an'da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.

Miraç Kandili fotoğrafları ve etkileyici kandil mesajları

Miraç Kandilinde çekilecek tesbihler nelerdir?

Miraç Kandili 12 rekat namaz nasıl kılınır?

Miraç Kandili'nde ne yapılmalı? Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler