4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Kilis'e roketli saldırı! Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 3 roket düştü. Tel Rıfat'ta yuvalanan PKK/YPG'lı teröristler akşam saatlerinde de muhalifleri kontrolünde bulunan Azez'e alçak bir saldırıda bulunmuş ve 3 sivil hayatını kaybetmişti.

AA22 Kasım 2022 Salı 22:00 - Güncelleme:
Kilis'e roketli saldırı! Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı
Suriye'nin Halep kentindeki Tel Rıfat ilçesinde yuvalanan terör örgütü PKK/YPG yine sivilleri hedef aldı. Akşam saatlerinde Azez ilçesini hedef alarak 3 sivilin ölümüne ve 8 sivilin yaralanmasına neden olan hain terör örgütü bu seferde Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket attı.

YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 3 roketin düştüğü bölge de ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roketler, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesindeki boş araziye isabet etti.

Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütü tarafından 22.11.2022 tarihinde saat 21.25 sularında Tel Rıfat bölgesinden atılan 3 adet Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) Kilis'te sınır hattına düşmüştür. Herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır."

AZEZ'E ROKET SALDIRISI: 3 ÖLÜ, 8 YARALI

Suriye'de, Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde işgalini sürdüren terör örgütü PKK/YPG'nin, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçe merkezine düzenlediği roket saldırısında ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

PKK/YPG'lı teröristler, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019'da varılan mutabakat gereği boşaltmaları gereken Tel Rıfat ilçesinden, Kilis'in karşısındaki Azez ilçe merkezini roket saldırısıyla hedef aldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 sivil yaşamını yitirdi, bazıları ağır olmak üzere 8 sivil yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere sevk edildi.

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den çıkarılan PKK/YPG, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat bölgesinde işgalini sürdürürken, Buradan Cerablus, Afrin ve Azez'deki sivil yerleşimler ile Suriye Milli Ordusunun (SMO) cephe hatlarına sık sık saldırı düzenliyor.

Terör örgütü PKK/YPG yine sivilleri hedef aldı: Ölü ve yaralılar var