28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

CHP’li belediyelere ‘yolsuzluk’ merceği

Adı yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen belediyeler İçişleri Bakanlığı’nın merceği altında. Bakanlık, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde olduğu gibi diğer belediyeler için de işlem yapmaya hazırlanıyor.

ŞERİFE GÜZEL ANKARA11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP’li belediyelere ‘yolsuzluk’ merceği

Mülkiye müfettişlerinin raporları doğrultusunda yolsuzluk iddialarıyla öne çıkan belediye başkanlarıyla ilgili ilk işlemini, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi için yapan İçişleri Bakanlığı, adları yolsuzluklarla öne çıkan diğer belediye başkanlarıyla ilgili de işlem yapmaya hazırlanıyor.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR

İçişleri Bakanlığı, uzun bir süredir tüm belediyelerle ilgili geniş bir müfettiş incelemesi başlatmış ve parti ayrımı gözetmeksizin, yolsuzluk iddiaları bulunan belediyelerle ilgili işlem yapılacağı ifade edilmişti. İçişleri Bakanlığı, belediyelerle ilgili uzun süredir detaylı çalışma yürütüyor. Yolsuzluk iddiaları, tüm Türkiye’de herhangi bir parti ayrımı yapılmaksızın tüm belediyeler nezdinde mülkiye müfettişleri tarafından incelemeye alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu(MKYK) toplantılarında, herhangi bir parti ayrımı yapılmaksızın tüm belediyelerin incelemeye alındığını ve hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan belediye başkanlarıyla ilgili işlem yapılacağını ifade etmişti. Meclis’te de çeşitli zeminlerde benzer ifadeleri kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “yolsuzluk yapanın gözünün yaşına bakılmayacağı” mesajını net şekilde vermişti.

KAYYUM BELEDİYELERİ 

AK Parti’li ve CHP’li belediyelerin yanı sıra kayyum atanan belediyelerde de mülkiye müfettişleri sıkı bir denetim gerçekleştirdi. Kayyum belediyelerinin nasıl çalıştıkları, usulsüz işlemlerinin olup olmadığı müfettişler tarafından rapora geçirildi. İçişleri Bakanı Soylu, kayyum belediyeleriyle ilgili yapılan çalışma konusunda da zaman zaman bilgilendirmede bulundu.

ÖNE ÇIKAN BELEDİYELER  

Bakanlığın, müfettiş raporlarıyla ortaya çıkarılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili bundan sonra da işlem yapmayı sürdüreceği ve yolsuzluklarla öne çıkan diğer belediyelerin de mercek altında tutulmaya devam edeceği belirtildi. İstanbul’da CHP’li Şişli ve Beşiktaş belediyelerinin de haklarında işlem yapılabilecek belediyeler arasında olduğu kulislerde dile getirildi. 

Yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma gibi pek çok suçtan hakkında soruşturma yürütülen CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi geçtiğimiz Cuma günü görevden alınmıştı.