10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak! Prag'da kritik zirve

Bugün Prag'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu liderler toplantısına katılacak. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak. Türkiye, düzensiz göç, enerji krizi ve terörle mücadele konusunda fikirlerini aktaracak.

6 Ekim 2022 Perşembe 07:37 - Güncelleme:
Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak! Prag'da kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayındaki yoğun diplomasi trafiğini bu ay da sürdürüyor. Erdoğan, bugün Çekya'nın başkenti Prag'da yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılacak.

Avrupa Siyasi Topluluğu, ilk zirvesini Çekya'nın başkenti Prag'da yapacak.

Zirveye Avrupa Birliği'ne üye 27 ülke liderinin yanı sıra 17 ülkenin devlet ve hükümet başkanı da davet edildi. O ülkeler arasında Türkiye de var. Zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.

Prag kalesindeki zirvede açılış oturumu sonrası eş zamanlı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek.

Barış ve güvenlik, enerji, iklim, ekonomi gibi oturumlarda liderler Avrupa'nın geleceğini değerlendirecek.

Liderlerin "Başkan Erdoğan" yarışı! Ayaküstü görüşme için bile sıraya girdiler

ERDOĞAN LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumlar sonrası zirveye katılan liderlerle görüşecek. Erdoğan'ın görüşeceği isimler arasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da olması bekleniyor.

Kabulde Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinin yanı sıra Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış görüşmeleri gündemde olacak.

Erdoğan, akşam yemeği formatındaki kapanış oturumunun ardından Prag'dan ayrılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PRAG'DAKİ ZİRVEDE AVRUPA'NIN KARŞI KARŞIYA OLDUĞU SINAMALARA DAİR GÖRÜŞLERİNİ AKTARACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere gittiği Çek Cumhuriyeti'nde, barış ve güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından Avrupa'nın karşı karşıya olduğu sınamalara dair Türkiye'nin görüş, katkı ve değerlendirmelerini aktaracak, ikili temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Konseyi Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala'nın davetlerine icabetle, ilk defa gerçekleştirilecek Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere Prag'a gitti.

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne AB üyesi ülkelerin yanı sıra AB'ye aday ve potansiyel aday ülkeler ile diğer Avrupa ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları da davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 44 Avrupa ülkesinin davetli olduğu Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde barış ve güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından halihazırda Avrupa'nın karşı karşıya olduğu sınamalara dair Türkiye'nin görüş, katkı ve değerlendirmelerini aktaracak ve çeşitli ikili temaslarda bulunacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • Prag
  • Avrupa Siyasi Topluluğu