25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Teşrik Tekbiri ne zaman başlar, ne zaman biter? Teşrik tekbiri kaç kere okunur?

Kurban Bayramı süresince namaz kıldıktan sonra okunan teşrik tekbirinin ne zaman başlayacağına dair araştırmalar hız kazandı. Kurbanda Bayram namazının ve farz namazların ardından teşrik tekbiri getirmek Müslümanlar için vaciptir. Peki Teşrik tekbiri ne zaman başlar, ne zaman biter? Teşrik tekbiri kaç kere okunur? İşte 2023 Kurban Bayramı tekbiri başlangıç ve bitiş zamanı

25 Haziran 2023 Pazar 15:30 - Güncelleme:
Teşrik Tekbiri ne zaman başlar, ne zaman biter? Teşrik tekbiri kaç kere okunur?

Teşrik tekbiri, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte en çok araştırılan dini konular arasında yer aldı. Bu sene Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Kurban Bayramında Müslümanların namaz kıldıktan sonra teşrik tekbiri getirmesi vaciptir. Peki Teşrik Tekbiri ne zaman başlar, ne zaman biter? Teşrik tekbiri kaç kere okunur? İşte Kurban Bayramı teşrik tekbiri başlangıç ve bitiş tarihi

TEŞRIK TEKBIRI NE ZAMAN BAŞLAR, NE ZAMAN BITER?

Teşrik tekbiri arafe günü sabah namazı ile başlar, bayramın 4. günü ikindi namazıyla biter.

Hz. Peygamberin, bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın son günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler vardır (Beyhakî, es-Sünenü'l-kübrâ, III, 315; Dârekutnî, es-Sünen, III, 439, 440).

2023 KURBAN BAYRAMI TEŞRİK TEKBİRİ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ ZAMANI

Bu sene Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlıyor. 27 Haziran Salı arefe günü sabah namazından sonra başlayacak olan Teşrik tekbiri Bayramın 4. günü olan 1 Temmuz günü ikindi namazının ardından son kez okunarak bitirilir.

Teşrik tekbiri arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, 23 farz namazının arkasından birer defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. şeklinde okunur.

TEŞRİK TEKBİRİ KAÇ KERE OKUNUR?

Teşrik tekbirinin bayram namazında 3 kez, vakit namazlarında ise 1'er kez okunması vaciptir. Teşrik tekbiri farz namazından sonra selam verir vermez okunur.

TEŞRİK TEKBİRİ NASIL GETİRİLİR?

Teşrik tekbirleri, Arefe günü sabah namazıyla başlayan ve Kurban bayramının 4 gününü kapsayan zaman dilimine ve zilhicce ayının belli günlerinde farz namazların ardından söylenen tekbire verilen isimdir.

Teşrik tekbirinin, sola selam verdikten hemen sonra ara vermeden, yerinden kalkmadan, mescitten çıkmadan ve dünya kelâmı konuşmadan okunması gerekir.

Teşrik Tekbiri nasıl okunur? Teşrik Tekbiri anlamı ve okunuşu

Teşrik tekbiri unutulursa ne yapmalıyız? Teşrik tekbirinin kazası olur mu?