2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Uzmanlardan çiğ et uyarısı

Uzmanlar gıda güvenliğiyle ilgili akılları kurcalayan sorulara cevap verdi.

25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Uzmanlardan çiğ et uyarısı
Çiğ et yıkanır mı?
Çiğ etin yıkanması asla önerilmiyor. Çünkü eti yıkadığınızda üzerindeki mikroplar ellerinize, kıyafetlerinize, mutfak gereçlerinize ve tezgahınıza sıçrıyor. Eti pişirdiğinizde üzerindeki bakteriler zaten ölecek.
 
Birkaç saat buzdolabının dışında bırakılan et yenir mi?
Pişirildikten sonra et 2 saat içinde, eğer hava çok sıcaksa 1 saat içinde tüketilmeli. Soğuduktan hemen sonra buzdolabına atılmalı. Yiyecekleri buzdolabına koyarak zararlı bakterilerin büyümesini engelleyebilirsiniz.
 
Birkaç gün bekletilen suyu içmek doğru mu?
Uzmanlara göre su buzdolabında saklanmalı ve iki gün içinde tüketilmeli.
 
Bozuk süt içilir mi, içilirse hasta eder mi?
Bozuk süt içilmemeli çünkü içinde hastalık yapıcı mikroplar olabilir. Ancak pişirdiğinizde bu mikroplar ölür.