23 Haziran 2025 Pazartesi / 27 ZilHicce 1446

Su-35 tedarikinde çıkmaz sokak

ABD, Endonezya'nın Rus uçaklarını temin etmesi halinde yaptırım uygulayacağını açıklamıştı. Rusya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, planlanan tedarikle ilgili henüz resmi bir iptalin söz konusu olmadığını belirtti.

17 Mart 2020 Salı 17:39 - Güncelleme:
Su-35 tedarikinde çıkmaz sokak

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli yayın organı Bloomberg, Endonezya’nın Rus uçaklarını temin etmesi halinde ABD’nin yaptırım uygulayacağını açıklayarak Jakarta’yı uyardığını ve Jakarta’nın F-35A Lightning II tedarikine daha sıcak baktığını yazmıştı. Konuyla ilgili Rusya Askeri ve Teknik İş Birliği Federal Servis Sorumlusu Dmitry Shugayev, planlanan tedarikle ilgili henüz resmi bir iptalin söz konusu olmadığını belirtti.

F-35 motoru için 320 milyon dolarlık yeni sözleşme

Endonezya ve Rusya 2017’de Su-35 tedariki için görüşmelere başlamış ve son olarak 11 adet platformun tedarik edilmesine karar verilmişti.


Yerli 'tank katilleri' ordumuza teslim edildi

ÖNERİLEN VİDEO

AK Parti'den Babalar Günü'ne özel video

Kapat
Video yükleniyor...