16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

TFF'den onay çıktı! İşte Cüneyt Çakır'ın yeni adresi

Türkiye Futbol Federasyonu, Cüneyt Çakır ve ekibini isteyen İsviçre Futbol Federasyonu'na olumlu cevap verdi. Böylece Cüneyt Çakır, Tarık Ongun ve Bahattin Duran'ın 2022 Dünya Kupası'nda görev alma ihtimali doğdu.

Milliyet7 Nisan 2022 Perşembe 10:25 - Güncelleme:
TFF'den onay çıktı! İşte Cüneyt Çakır'ın yeni adresi

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), 8 Mart'ta Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken, aralarında hakem Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık'ın yer aldığı 13 ismi listeden çıkardı. Bu gelişme futbol kamuoyunda bomba etkisi yaratmıştı.

Süper Lig maçında ortalık karıştı!

COLLINA, ÇAKIR'I ARAYIP GELİŞMELERİ SORDU

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, MHK'nin operasyonu sonrası Süper Lig kadrosundan çıkarılan Cüneyt Çakır'ı arayarak, yaşanan gelişmeleri sordu. Başkanvekili Servet Yardımcı ile görüşen yetkililer özellikle Çakır, Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen için tepkilerini "şok olduk" şeklinde dile getirirken, "Bunun arkasında ne var?" sorusunu yönelttiler. Yardımcı ise kararın arkasında herhangi bir şey bulunmadığını, MHK'nin performans ve gençleştirme kriterleri doğrultusunda bu adımı attığını belirtti.

Fenerbahçe idmanında sürpriz isim! 18'lik yetenek...

TAHKİM KURULU, MHK'NİN KARARINI GERİ ÇEVİRDİ

Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi tecrübeli isimlerin de olduğu 13 hakem, Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu'nun Süper Lig ve 1. Lig'de görev yapan hakem ve gözlemciler için aldığı kararı geri çevirdi.

Galatasaray'da tarihi operasyon! 8 futbolcuyla yollar ayrılıyor

KATAR YOLU AÇILDI

Futbol Federasyonu yönetim kurulu kararı ile 8 Mart'ta klasman dışı bırakılan, ancak Tahkim Kurulu tarafından haklı bulunarak görevlerine iade edilen hakemlerden Cüneyt Çakır'a Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nda düdük çalma şansı doğdu. Milliyet'te yer alan habere göre, Tahkim Kurulu kararının açıklanmasından beş saat sonra Türkiye Futbol Federasyonu Hakem İşleri Müdürlüğü'ne bir e-mail göndererek FIFA kokartlı hakem Çakır'ı sezon sonuna dek kendi liginde görmek istediklerini ileten İsviçre Futbol Federasyonu'na olumlu yanıt verildiği bildirildi.