26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İdari izinli olan kamuda çalışan kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? İdari izin ne zaman sona erecek?

İdari izinli olan kamuda çalışan kronik hastaların ne zaman işe başlayacağı konusu merak ediliyordu. Koronavirüs nedeniyle Türkiye'de uygulanan sosyal izolasyon yöntemiyle uzun süredir evlerinde İdari izinli olan kamu çalışanı kronik hastalarının ne zaman işe başlayacağı netlik kazandı. Koronavirüs normalleşme süreci kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı olan Kamuda çalışan kronik hastaların İdari izin ne zaman sona erecek? sorusu cevabını buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, idari izinli olan kamuda çalışan kronik hastaların ne zaman işe başlayacağını açıkladı.

29 Mayıs 2020 Cuma 09:32 - Güncelleme:
İdari izinli olan kamuda çalışan kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? İdari izin ne zaman sona erecek?

SON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI! İDARİ İZNİN BİTİŞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN

İdari izin ne zaman sona erecek?İdari izinli olan kamuda çalışan kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? soruları yeniden gündeme geldi. Koronavirüs normalleşme süreci kapsamında 11 Mayıs'ta kuaförler ve AVM'ler kısmen açıldı. Normal hayata yeniden geçiş sürecinin başlamasıyla birlikte İdari izin ne zaman sona erecek? Kamuda çalışan kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? sorularının yanıtları aranıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 aydır sokağa çıkma yasağı olan Kamuda çalışan kronik hastalar, idari izinlerinin biteceği zamanı öğrenmek istiyor. Bu hafta yapılacak olan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağına ve Kamuda çalışan kronik hastaların ne zaman işe başlayacağına dair açıklamada bulundu.

Corona virüssalgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla, 81 ilde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların ve 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkması kısıtlanmıştı.

KAMUDA ÇALIŞAN KRONİK HASTALAR NE ZAMAN İŞE BAŞLAYACAK?

1 HAZİRAN'DA İDARİ İZİN SONA ERİYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 1 aydır normalleşme takviminde yer alan hususları, gelişmeleri yakından takip edip her hafta peyderpey açıkladıklarını belirterek, bu hafta itibarıyla Kabine Toplantısı'nda alınan yeni kararları ise şöyle sıraladı:

"Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek, olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacaklar. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı da buna uygun şekilde 1 Haziran'da açılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, kurumlarınca değerlendirilecek. Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek."

KAMUDA ÇALIŞANLAR İÇİN İDARİ İZİN NE ZAMAN BİTECEK?

Kamu kurum ve kuruluşları personeli için normalleşme adımları atmaya başladı. Bakanlıklar'ın 1 Haziran'da personelin mesaiye gelmesi yönünde yazılar yazmaya başladığını öğrenildi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?