
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump son çıkarmasını İngiltere'ye yaptı.
Hem de ne çıkarma.
Tarihte bir ilk olarak ikinci kez Britanya'ya devlet ziyareti gerçekleştirdiği belirtiliyor.
İngiltere Kralı III. Charles ise Donald J. Trump'ı ağırlaması sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin 150 milyar sterlinlik yatırımını ilan etti.
İçeriği ise ayrı büyük ve stratejik.
Oracle, Google ve Microsoft.
Amentum.
50 yıl sonra ilk kez Boeing, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri uçaklarının İngiltere'de üretimi.
Blackstone'un 90 milyar sterlin.
Palantir'in 1,5 milyar sterlin.
Prologis'in 3,9 milyar sterlinlik anlaşmaları bulunuyor.
Savunma, yapay zeka, veri merkezleri ve altyapı alanlarında sağlanan iş imkanı ise 7.600.
Ukrayna mevzuu da buluşmada kendini, eşlerin kıyafetlerinin rengiyle görsel, konuşmaların içeriğiyle de sözsel olarak hissettirmekten geri durmadı tabi.

Windsor Kalesi'nde Donald Trump onuruna düzenlenen yemekte Kral III. Charles konuşmasında, AUKUS denizaltı paktına binaen "hayati önemde" ifadesini kullanırken 'Avrupa'yı tehdit eden tiranlık' diyerek "İngiltere ve müttefiklerimiz, saldırganlığı caydırmak ve barışı sağlamak için Ukrayna'yı desteklemek üzere birlikte duruyor" dedi.
Eş zamanlı olarak Avrupa Birliği'nin kripto para birimleri, bankalar, enerji ile Rus petrol ticaret ağlarına yönelik 19. yaptırım paketini Cuma itibarıyla Rusya Federasyonu'na sunmayı planladığı belirtiliyor.