Tüm Yazarlar
İsmail Öz Yazıları
Politik komplo üreticiliği
İsmail Öz
Vehmettikleri her şeyi sahte bir görüntüye dönüştürüp her türlü gerçeğin önüne koyuyorlar ve "İşte iktidarın yaptığı bu" diyebiliyorlar. Nitekim bunu TOGG'da, Karadeniz gazında, Kızılelma'da ve daha nicelerinde gördük. Bu, "Onlar hiç yok ve iktidar seçmeni kandırıyor" çıkışları, Oscar'lık süper komplolar değilse nedir?
ispatı içinde eleştiriler ve II. Abdülhamid
İsmail Öz
Kim ne derse desin; bu millet ve yeni doğan her nesil II. Abdülhamid’i ve döneminde yapılanları hatırladıkça darbecilere, misyonerlere, işgalcilere karşı daha bilinçli, daha dirençli olacak. Bence asıl korkuları da buradan geliyor.
‘Cemaat’ten cemadata cuntacılarının zihinsel seyri
İsmail Öz
FETÖ yapılanmasına ilişkin zihinlerimizdeki bütün “acaba”ları bitiren, pazılın son ve netleştirici parçası en acı verici yöntemle diğer parçalara eklemlendi. Bu pazıl yaklaşık kırk yıl önce oluşturulmaya başlandı. Bugünden geriye süreci tahlil etme tecrübesine sahip olan zihinler, bunun böyle olduğunu ifade ediyor.
Fetih ile fetih
İsmail Öz
Fetih merkezinde yaşanan‘tarihten referans alma’nın en anlamlı yanı şudur: Yakın tarihimizdeki diğerleri gibi îcad edilmemiş olması ve kahramanlarının zaferini öne çıkarmasının yanında, iktidardakilerle milletin ortak talebini ortaya koyması. Bu sebeple, referans noktası olarak alınan bu değerler, çatıştıran değil birleştiren bir fonksiyon üretmektedir.