Tüm Yazarlar
Kamil Çayır Yazıları
Çözüm sürecine farklı bir bakış
Kamil Çayır
Kürt halkı susmaya devam ettikçe yine Kürt olan Fırat’lar, Yunus’lar, Yasin’ler, Abdullah’lar, Şehmuz’lar ölmeye devam edecektir. Bu sebepten şimdi artık aşiretlerinden Sivil Toplum Örgütlerine, doğusundan batısına kadar topyekûn Kürt halkının daha gür bir sesle PKK terör örgütüne “Edi Bese” diye cesurca haykırmasının zamanıdır.
Türkiye’nin guguk kuşları
Kamil Çayır
Guguk kuşunun hikâyesini okuyup, üstüne bir de sosyal medyadan belgesel videosunu izleyince, şu an yaşananları da göz önüne alarak Türkiye’de yetiştirdiğimiz/yetiştirilen insan cinsinden olan guguk kuşları geldi gözümün önüne. Buyrun, birlikte bakalım.
‘Cemaat’ ve ‘teslimiyet’
Kamil Çayır
Kur’an’ın birçok yerinde “akletmiyor musunuz, düşünmüyor musunuz” gibi ifadelerine muhatap olan bir müslümanın, lideri / şeyhi / büyüğü tarafından emredilen işlerinde “bir hikmeti vardır” veya “bir bildiği vardır” şeklinde teslimiyetçi bir yaklaşımda bulunması doğru değildir.
‘Cemaat’ ve ‘itaat’
Kamil Çayır
Kur’an-ı kerimin ifadesiyle (Ankebut-2) insanlar “iman ettik” demekle kurtulamayacakları gibi, cemaat mensupları da maalesef, biz itaat ettik demekle kurtulamayacaklardır.