Tüm Yazarlar
Mehmet Irmak Yazıları
Halkın rızası barışın teminatıdır
Mehmet Irmak
Yeni Türkiye’nin zinde güçleri Kemalizmi, kardeşlik isteyen Kürtler de PKK’yı tarihin müzesine kaldırmak zorundadır. Bu yüz yıllık soruna apolitik yaklaşmayanlar çözümsüzlükten yana olanlardır. Zorunlu vatandaşlık dayatan resmi ideoloji, bölgeyi Kürtlüğe mecbur kılan Marksist PKK anlayışı teorik düzeyde tartışabilirler. Ama iki taraftan da (Kürt-Türk) akacak kanın kalmadığı kanısındayım.
Yunan mitolojisinin kayıp tanrısı:Aleksis Çipras
Mehmet Irmak
Tıkanan Avrupa ekonomisi Mora’nın heyecanlı aktivistini üretim bandına aldı. Aleksis Çipras politik okunursa yeni bir şey gibi okunabilir. Batı’nın evrenselliğine iman etmişler için bu “Pagan Tanrı” bir lütuf gibi algılanabilir. Batılı zihniyete; -”Alın bunu başınıza çalın” denmediği takdirde, üçüncü dünya savaşındaki yerinizi ayırın.
Mizahi baskın: Kimlik siyaseti ve çok kültürlülük
Mehmet Irmak
Aklımızla dalga geçen Batı, mizahi baskınlara başvurmaktan çekinmiyorsa ivedilikle akıllanmalıyız. Sokaktaki insanın imparatorluk rehberlerini yetiştirecek eğitim sistemimiz yoksa çizgi film izlemeye devam edeceğiz demektir.
Bilincin irfan ocağı: Anadolu pedagojisi
Mehmet Irmak
Temennim Anadolu pedagojisinin yeniden irşad merkezlerinin temel tezi olmasıdır. Aksi takdirde din elitlerinin üretim bandı, İslam dünyasının insan kaynaklarını heba etmeye devam edecek.