Tüm Yazarlar
Nilay Ökten Kemaloğlu Yazıları
Latin Amerika Birliği: Umutlar, ihtimaller ve gerçekler
Nilay Ökten Kemaloğlu
Lula hükümeti, MERCOSUR'un Çin ile olan ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söylüyor ve Çin'in Brezilya için en önemli ticari partner olduğunu vurgulayarak uluslararası alandaki konumunu işaret ediyor.
Peru'nun yükselen sesi
Nilay Ökten Kemaloğlu
Protestocuların hükümetle barışçıl yollarla iletişim kurması ve bir anlaşmaya varması artık imkansız bir durum gibi görünüyor. Siyasi protestoların ardından ekonomik kaygılar taşıyan ayaklanmaların yaşanma olasılığı hiç de az değil.
Lula Da Silva hükümetinin ilk sınavı: Kongre baskını
Nilay Ökten Kemaloğlu
Eski ABD Başkanı ve Jair Bolsonaro'nun oldukça yakın ilişki kurduğu Donald Trump'ın seçim yenilgisinin ardından destekçileri tarafından düzenlenen eylemlerin Brezilya'daki olaylarla paralellik taşıyan yönleri hiç de az değil. Protestocuların kullandıkları kostümler dahi oldukça benzer.
Lula da Silva: Yine, yeni, yeniden
Nilay Ökten Kemaloğlu
Sosyal devletçi politikaların piyasada yarattığı endişe ve şüphecilik kısa sürede ortadan kalkacağa benzemiyor. Enflasyon faktörünün de öngörüleri nasıl etkileyeceği ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak. Fakat her şeyden önce Lula hükümetinin çoğulcu, kapsayıcı ve çok sesli bir ajandayla hareket etmesi gerekiyor.