Tüm Yazarlar
Şenol Kaluç Yazıları
Ahlak, gerçek ve Dersim
Şenol Kaluç
Alevilerin, Dersim’de yaşananların tüm açıklığı ile ortaya çıkmasına rağmen CHP’den uzaklaşmamasının sebebi, ‘devlet aklı’nın kendinden menkul ‘çağdaşlaşma’ ironisinde aranmalı.
Tasavvuf -Alevilik İslam dışı mı?
Şenol Kaluç
Arif Sağ’ın hangi amaçla söylediği aslında belli bir cümleyi “Şeriata takılıp kalmamak gerek; biz şeriatı (namaz, oruç, hac, zekât) solladık”ı delil göstermek bin yıllık bir birikime çamur atmakla eş değer değil midir?
Dindar Aleviler ve kültürel Aleviler
Şenol Kaluç
Kalpleri İslam hassasiyetleri ile dolu, doğruluk, adalet, dürüstlük vb. erdemleri kendisine rehber edinmiş Alevi ya da Sünni Müslümanların takvada yarıştıkları bir iklim için Ehl-i Beyt ve Kerbela ortak bir buluşma noktası olmalıdır.
Alevileri Protestanlaştırma çabası!
Şenol Kaluç
Türkiye’nin ve Avrupa’daki Sünni Türk nüfusunun tutumu Avrupa’daki Alevi gençlerinin kendilerini İslam’dan çok Hıristiyanlığa yakın hissetmelerine yol açıyor. Devletin geleneksel inkâr politikasının devamı Alevi diasporasının uzun vadede Hıristiyanlık içinde erimesine yol açacaktır.
Herkes üniversite okumamalı!
Şenol Kaluç
Okullar bir yanda 4+4+4’ün yarattığı, diğer tarafta da eski problemlerle birlikte iş başı yaparken okul idareleri ve öğretmenler dert küpü.