28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar: DGS taban puanlar

2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar açıklandı. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte DGS taban puanları da belli oldu. DGS tercihleri Eylül'ün 25'i ile 02 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. ÖSYM'nin resmi sitesinde 2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar yayımlandı. Adaylar, 2020 DGS taban puanlarına haberimizdeki link üzerinden erişebilecekler.

7 Ekim 2020 Çarşamba 17:38 - Güncelleme:
2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar: DGS taban puanlar

Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM, sonuçların yanı sıra DGS yerleşme puanları (taban puanlar) olarak da bilinen, 2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanları da açıkladı. Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı için adaylar Ekim'in 2'sine kadar tercihlerini yaptı. Adaylar, DGS taban puanları doğrultusunda bir programa yerleştirildiler. İşte 2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar

DGS tercih sonuçlarına göre yerleşemeyen adaylar, ÖSYM tarafından açıklanması durumunda 2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar doğrultusunda boş kontenjanlara göre ek tercih yapabilecekler.

2020 DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR

DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos'ta binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. 81 il ve 88 sınav merkezinde yapılan DGS'nin sonuçları 7 Eylül'de erişime açıldı. Adaylar, tercih işlemlerini 2 Ekim'e kadar gerçekleştirdi.  Adaylar, Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın tercih sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.  

DGS İLE HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILIR?

DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler listesi, ÖSYM tarafından yayımlanan DGS kılavuzunda yer alıyor. Aşağıdaki linke tıklarayak "Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları"nı inceleyebilir, geçiş yapmak istediğiniz bölümü kontrol edebilirsiniz.

2020 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal bilgiler

2020 DGS tercih sonuçları ÖSYM sorgulama sayfası

DGS ek tercihler ne zaman 2020?