19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2020 YKS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Son dakika.... YKS tercih sonuçları açıklandı. Üniversite sınavına giren adaylar, büyük bir heyecanla 2020 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Üniversite kayıtları Ağustos'un 29'unda başlayacak. ÖSYM Başkanı Halis Aygün üniversite yerleştirme sonuçları ile ilgili açıklamada bulunmuştu.

26 Ağustos 2020 Çarşamba 09:24 - Güncelleme:
2020 YKS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Üniversite yerleştirme YKS tercih sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri öğrenciler tarafından takip ediliyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün üniversite tercih sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu hafta açıklanacağı belirtilen 2020 YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Son dakika... YKS tercih sonuçları açıklandı..

Üniversite yerleştirme YKS tercih sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası

Ünviersite kayıtları ne zaman başlıyor? 2020 Üniversite kayıt tarihleri

YKS ek tercihler ne zaman 2020? Ünviersitelerin ek yerleştirme kontenjanları (YKS ek tercih)

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Üniversite yerleştirme YKS tercih sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açıldı.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis AYGÜN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vererek önümüzdeki hafta sonuçların açıklanacağını söylemişti.

"Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız."

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis AYGÜN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vererek önümüzdeki hafta sonuçların açıklanacağını söylemişt

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2020 ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklanma bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 6 Ağustos'ta açıklandı. YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıldı. Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL oldu.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istendiği belirtildi.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT TARİHLERİ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.