2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

LGS sınav sonuçları açıklandı! LGS sonuçlarına nereden bakılır? 2023 LGS sonuç sorgulama ekranı

LGS sınav sonuçları beklenen tarihten önce açıklandı. 26 Haziran tarihinde açıklanması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları 23 Haziran 2023 tarihinde erişime açıldı. Öğrenciler LGS sınav sonuçlarını 'www.meb.gov.tr' internet adresinden öğrenebilecek. Peki 2023 LGS sonuçlarına nereden bakılır? İşte LGS sonuç sorgulama ekranı

23 Haziran 2023 Cuma 12:02 - Güncelleme:
LGS sınav sonuçları açıklandı! LGS sonuçlarına nereden bakılır? 2023 LGS sonuç sorgulama ekranı

2023 LGS sınav sonuçları açıklandı. Merkezi sınav sonuçları https://sonuc.meb.gov.tr internet adresinde ilan edildi. Haziran ayının 4'ünde gerçekleştirilen sınava katılan öğrenciler, LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yayımlanacak olan kılavuz eşliğinde tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Peki LGS sonuçlarına nereden bakılır? İşte MEB 2023 LGS sonuç sorgulama ekranı

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları açıklandı. 26 Haziran tarihinde açıklanması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları 23 Haziran 2023 tarihinde erişime açıldı.

Merkezi sınav sonuçları https://sonuc.meb.gov.tr internet adresinde ilan edildi.

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

LGS sonuçlarını öğrenmek için T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girmeniz yeterlidir.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran'da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz'da yapabilecek.

LGS sonuçlarına göre tercih yapabileceğiniz liseler, MEB tarafından yayınlanan kılavuzda belirtilmektedir.

LGS TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek olup, tercihlerin ortaokul müdürlüklerince onaylatılması gerekmektedir.

LGS puanıyla öğrenciler sınavla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapılabiliyor.

LGS'ye girmeyenler Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabilecektir. Öğrencilerin il ya da ilçe sınırı olmaksızın 10 tane okul seçme hakkı bulunmaktadır.

Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından ilk 3 okul eve en yakın olan yerlerden seçilmek zorundadır. Öte yandan en fazla 5 tercih yapılabilecektir.

Genel yüzdelik dilim nedir?

LGS Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) puan hesaplama 2023

LGS birincileri kaç kişi, hangi illerden?