29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

YKS üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2023 YKS tercih kılavuzu yayınlandı!

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci için hazırlıklar başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023 YKS) Kılavuzu yayınlandı. Adaylar, sınavdan aldıkları puana göre YKS kılavuzu doğrultusunda üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Adaylar YKS tercihlerini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak. Peki YKS 2023 Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

20 Temmuz 2023 Perşembe 10:43 - Güncelleme:
YKS üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? 2023 YKS tercih kılavuzu yayınlandı!

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM tarafından yayımlandı. YKS Tercih Kılavuzunun açıklamasının ardından üniversite adayları için tercih süreci başlayacak. Peki üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? İşte 2023 YKS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri...

2023 YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu erişime açıldı. Adaylar sınav alınan puana ve başarı sıralamasına göre YKS tercih kılavuzu doğrultusunda tercih yapacaklar.

2023 YKS tercih kılavuzu yayımlandı. YKS tercih kılavuzunda üniversitelerin taban puanları, kontenjanlar ve başarı sıralamaları yer alıyor.

2023 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında üniversite tercihleri 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

2023 YKS sonuçları açıklandı! ÖSYM YKS sonuçları e-devlet sorgulama ekranı

2 yıllık üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları

4 yıllık üniversite taban puanları!