3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

30 saniyeden önce tavşanı bulanlar zeka küpü! Hiç kimse resimdeki tavşanı göremiyor!

Sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler, resmin içine gizlenmiş tavşanı görebiliyor. Optik illüzyon testleri arasında en çok dikkat çeken bu görsel, algılarınızla adeta oyun oynuyor. Optik illüzyonlar, insan beynini yanıltmak üzerine yapılandırılmıştır. Yapılan deneylere göre sadece ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip kişiler gizli tavşanı hemen görebiliyor. Peki 30 saniyeden önce tavşanı bulabilir misiniz?

24 Ekim 2022 Pazartesi 17:03 - Güncelleme:
30 saniyeden önce tavşanı bulanlar zeka küpü! Hiç kimse resimdeki tavşanı göremiyor!

Avcı temalı bu optik illüzyon testinde gizlenmiş bir tavşan var. Yurt dışında bu testlerin oluşturulduğu tasarımcılar tarafından yapılan bu resimde 30 saniyeden önce tavşanı bulabilenlerin üstün zekalı olduğu iddia edildi. Optik illüzyon testleri, aynı zamanda gözlem becerilerinizi test etmeye yardımcı oluyor. Peki şimdi zihninize meydan okumaya ne dersiniz? Resimdeki tavşanı 30 saniyede bulabilir misiniz?

TAVŞANI GÖREBİLDİNİZ Mİ?

Tavşan, resmin çok dikkat çekecek bir tarafında saklanıyor. Bu görselle gözlem yeteneği iyi ve ortalamanın üzerinde bir zeka seviyesine sahip kişilerin gizli tavşanı hemen görebileceği söyleniyor.

Popüler eğlence biçimlerinden biri haline gelen optik illüzyonlardan biri olan bu resimde görüntünün içine akıllıca gizlenmiş bu tavşan, bakanların onu fark etmemesi için ciddi bir çaba sarf ediyor.

Resme takılıp kaldıysanız ve tavşanı bulamıyorsanız, ağaçların olduğu arka planda avcının arkasındaki çalılara bakmayı deneyin.

RESMİN O KISMINA DİKKAT!

Tavşan resmin sağ alt tarafındaki çalılıkta, ağacın yanında gizlice saklanıyor. Bu optik illüzyonda, gözlem yeteneği iyi ve ortalamanın üzerinde bir zeka seviyesine sahip kişilerin 30 saniye dolmadan gizli tavşanı görebileceği iddia ediliyor.

30 SANİYEDEN ÖNCE TAVŞANI BULABİLDİN Mİ?

Ormanın içine gizlenmiş tavşanı bulabildiniz mi? İşte yaramaz tavşan...

Gizli tavşanı bulmak zor olduğu kadar iyi bir dikkat istiyor. Ancak pek çok araştırma sonucuna gööre beyninizi bu tür testlerle ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar zeki olduğunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabiliyor.

En kısa sürede gizli tavşanı bulabilenler, mücadelenin kazananları ve olağanüstü gözlem becerilerine sahipler.

Optik İllüzyonlar; Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar olmak üzere üç çeşit optik illüzyon vardır. Optik illüzyonların temel dayanağı insan beyniyle oyun oynamaktır.

Araştırmalar, optik illüzyonların insan beyninin işleyişini incelemek için harika kaynaklar olduğunu gösteriyor. Bilim adamları, psikanaliz alanında optik illüzyonlar kullanıyorlar.

Resimde kaç at olduğunu bilen var mı? Gördüğünüz at sayısı kişiliğinizi tanımlıyor!

Resimde hangi rakamı görüyorsun? Herkes farklı sayıyı görüyor!

Sürüdeki kurdu çobanlar bile göremiyor! Koyunların arasına sızmış kurdu bulabilir misin?

İnsan zekasına meydan okuyan test! Resimde kaç karpuz olduğunu bul, dünya çapındaki rekorunu egale et!