27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

En dikkatlisi bile 15 saniyede bulamıyor! Penceresi olmayan evi bulabilir misiniz?

Rengarenk evlerden oluşan bu optik illüzyon fotoğrafında penceresiz evi teste katılan hiç kimse göremedi. Bu zorlu zeka oyununda 15 saniye içinde penceresiz evi bulanların sınırsız bir görüşe sahip olduğu iddia ediliyor. 8 kişiden yalnızca birisi penceresiz evi bulabildi. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesiyle gözlem becerilerinizi test edin.

3 Kasım 2022 Perşembe 16:01 - Güncelleme:
En dikkatlisi bile 15 saniyede bulamıyor! Penceresi olmayan evi bulabilir misiniz?

Bu resimde penceresiz bir ev var. Optik illüzyonlar, durumsal farkındalığınızı geliştirmenin yanı sıra gözlem becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olur. Fiziksel yanılsamalardan oluşan bu optik illüzyon testinde animasyon çizimle oluşturulmuş onlarca ev yer alıyor. Rengarenk evlerden oluşan bu şehirde penceresi olmayan evi 15 saniyede görebilecek misin?

8 kişiye sorulan bu optik illüzuyon testinde hiç biri resimde penceresi olmayan evi bulamadı. Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız optik illüzyon testlerinden biri olan bu resimde penceresiz ev, dikkatli bakıldığında çok net görülebiliyor.

PENCERESİ OLMAYAN EVİ 15 SANİYEDE BULUN!

Bu görsel zeka testi ile yüksek IQ'ya sahip olan kişilerin 15 saniyeden kısa bir sürede penceresiz evi görebildiği kanıtlandı. Peki siz gözlem becerilerinizi test etmeye hazır mısınız?

Bu zorluk, deneyimli bulmacacılar tarafından çok daha hızlı çözülebilirken, yeni başlayanlar için biraz daha zaman alacaktır. Resme dikkatlice bakın ve evi kolayca görebileceksiniz.

Yukarıdaki resim, hepsi farklı renkte olan bir dizi evi göstermektedir. Bazı evler diğerlerinden daha uzundur ve evin deseninde birbirinden farklıdır.

Bu resimle ilgili garip olan şey, biri hariç tüm evlerin penceresi olması. Ve sizin için zor olansa, 15 saniye içinde penceresiz evi bulmak.

Ancak üstün gözlem becerisine sahip kişiler 15 saniye içinde penceresi olmayan evi görebiliyor.

İŞTE O EV!

Penceresiz ev, yeşil ve pemve evin arasında, yeşil evin tam arkasında yer alıyor. Evin tamamı görünmediği için göz yanılsamasına neden oluyor.

Bu optik illüzyon mücadelesinin amacı, zihninizi meşgul etmek ve gözlem becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmaktır.

Optik illüzyonlar yıllar içinde çok popülerlik kazanmıştır. Popülerlikleri, beynimizi kandırma konusundaki esrarengiz yeteneklerinden kaynaklanmaktadır.

Optik illüzyonlar, iyi bir eğlence kaynağı olmanın yanı sıra, insan beyninin işleyişine dair içgörüler üreterek araştırma çalışmalarına da yardımcı olur.

Bazıları, üstün gözlem yeteneği ile bu testleri kolayca çözebiliyorken, sürekli bu testlerle kendini sınayan kişilerinse zamanla gizli ya da farklı objeyi daha çabuk bulduğu gözlemlendi.

Star Gazetesi

Sadece bir kişi tespit edebildi! Kayıp cüzdanı 12 saniye içinde bulabilir misin?

Sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor! Deniz altındaki gizli hazineyi 9 saniyede bulabilir misiniz?

Hiç kimse verilen sürede resimde gizlenmiş fareyi bulamadı! 7 saniyede fareyi bulan rekor kırıyor!

Sadece dahiler 10 saniyede bulabiliyor! Pandalar arasına gizlenmiş köpeği bulabilir misin?