29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşma metni örnekleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşma metni ve kısa konuşma örnekleri, bu özel günde konuşma yapacak olan öğrenciler ve öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet Bayramı, her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İşte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşma metni örnekleri (kısa, uzun)

24 Ekim 2021 Pazar 18:11 - Güncelleme:
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşma metni örnekleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. yıl konuşma metni örnekleri

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONUŞMA METNİ ÖRNEKLERİ

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılı kutlanacak. Özellikle okullarda Atatürk ve Cumhuriyet'in ilan edilişi öğrenciler tarafından şiirler ve konuşmalarla anılacak. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşma metni örneklerini haberimizde derledik. İşte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kısa konuşma metni.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONUŞMA METNİ

Sayın öğrenciler, öğretmenler...

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Devletimiz, Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak, dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONUŞMA METNİ

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşı'mızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurluir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Devletimiz ve ülkemiz, Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesindedir ki uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, ve yine ülkemiz Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle de en dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

Cumhuriyet Bayramı için en güzel 29 Ekim şiirleri (3,4 kıtalık)

29 Ekim şiirleri (kısa 2 kıtalık)

En güzel 29 Ekim mesajları 2021! Atatürk'ün Cumhuriyet ile ilgili sözleri

29 Ekim mesajları resimli, yazılı, kısa!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için en güzel şiirler!