23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ayasofya imamı Bünyamin Topçuoğlu kimdir? Bünyamin Topçuoğlu nereli ve kaç yaşında?

Ayasofya Camii 86 yıl sonra ibadete açılıyor. Yarın kılınacak olan cuma namazı öncesi Ayasofya imamı belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk cuma namazı için atanan imamların isimlerini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya Camisi'ne Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'nun imam olarak atandığını açıkladı. Peki Ayasofya imamlarından Bünyamin Topçuoğlu kimdir? Bünyamin Topçuoğlu nereli ve kaç yaşında?

23 Temmuz 2020 Perşembe 15:25 - Güncelleme:
Ayasofya imamı Bünyamin Topçuoğlu kimdir? Bünyamin Topçuoğlu nereli ve kaç yaşında?

Son Dakika.. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii imamlarını atadı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya Camisi'ne Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'nun imam olarak atandığını açıkladı. Peki Ayasofya imamı Bünyamin Topçuoğlu kimdir? Ayasofya'da imamların yanısıra Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Alpcan Çelik, Rıdvan Akbaş da müezzin olarak görev yapacak. Bu açıklama sonrası vatandaşlar Ayasofya imamı Bünyamin Topçuoğlu kimdir? Bünyamin Topçuoğlu kaç yaşında ve nereli? sorularına cevap aramaya başladı. İşte Ayasofya imamı Bünyamin Topçuoğlu hakkında merak edilenler...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii baş imamı için Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı atadı. Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın yanısıra; Ayasofya'da Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'nun imam olarak atandığını açıkladı. Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Alpcan Çelik, Rıdvan Akbaş ise müezzin olarak görev yapacak. Peki, Bünyamin Topçuoğlu kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler...

BÜNYAMİN TOPÇUOĞLU KİMDİR?

1980 yılında Erzurum’da doğdu. Hafızlık öğrenimini 11 ay gibi kısa bir sürede Erzurum’da tamamladı.

Erzurum İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi, İlahiyât eğitimi aldı. İstanbul Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi’nde Kıraat bölümünden mezun oldu.

3 Türkiye birinciliği kazanan Topçuoğlu Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ve 10. Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışmasında, Güzel Okuma dalında dünya birinciliğine sahiptir.

İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görev yapmakta olan Topçuoğlu evli olup 3 çocuk babasıdır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamasının ardından Ayasofya Kebir Camii'nde görev yapmaya devam edecek

Ayasofya baş imamı Kurra Hafız Prof. Mehmet Boynukalın kimdir?

Ayasofya imamı Ferruh Muştuer kimdir?

"3 imam ve 5 müezzin arkadaşımızı atıyoruz, camimizi onlara emanet ediyoruz. İlk defa bir profesörü imam olarak atıyoruz" diyen Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıkladığı isimler şunlar:

AYASOFYA CAMİİ'NİN İMAMLARI

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı hocalarından Kurra Hafız Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, İstanbul Yeni Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Muştuer, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu.

AYASOFYA CAMİİ'NİN MÜEZZİNLERİ

Sultanahmet Camii Müezzini Mehmet Hadi Duran, Sultanahmet Camii Müezzini İbrahim Çoban, İstanbul Kadıköy Selamiçeşme Camii Müezzini Şükrü Asıleren, İstanbul Emirgan Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, Beyazıt Camii Müezzini Rıdvan Akbaş.

Ayasofya müezzini İbrahim Çoban kimdir?