26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kurban vekalet ücreti ne kadar 2020? Diyanet vekalet kurbanlık ücreti belli oldu!

Kurban bayramına 1 ay kala Diyanet vekalet kurbanlık ücreti belli oldu. Buna göre; Bu sene kurban vekalet ücreti ne kadar 2020? Bu sene kurban bayramında kurban vekaleti verip yurt dışında veya yurt içinde kurban kestirmek isteyenler Kurban vekalet ücreti ne kadar 2020? sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kurban vekalet ücretini açıkladı. İşte 2020 Diyanet vekalet kurbanlık ücreti

23 Haziran 2020 Salı 10:02 - Güncelleme:
Kurban vekalet ücreti ne kadar 2020? Diyanet vekalet kurbanlık ücreti belli oldu!

Kurban vekalet ücreti konusu Kurban Bayramı'nda en çok araştırılan konulardan birisi. Diyanet vekalet kurbanlık ücretinin ne kadar olduğunu merak eden yurttaşlar, konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Kurban vekalet ücreti ne kadar 2020? Gelen son dakika haberine göre Diyanet vekalet kurbanlık ücreti belli oldu. Bu sene kurban vekalet ücreti ne kadar oldu? İşte Diyanet'in açıkladığı yurt içi ve yurt dışı vekalet rakamları...

Kurban Bayramında kurban kesimi için vekalet vermek isteyenler için  vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2020 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975 lira, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR 2020?

Gelen son dakika haberine göre; Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş, 2020 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975 lira, yurt dışında 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş burada, 2020 vekalet yoluyla kurban kesim bedelini açıkladı. Buna göre ücret, yurt içinde 975 lira, yurt dışında 825 lira olarak belirlendi.

Erbaş, TDV Genel Merkezi'nde düzenlenen "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, büyük bir inancın ve medeniyetin mensupları olarak yeryüzünde barışın, iyiliğin ve güzel ahlakın egemen olması için çalışmakla sorumlu olduklarını ifade etti.

Pandemi vesilesiyle dünyanın yoksul ve muhtaç bölgelerinin yardıma daha çok muhtaç hale geldiğini gördüklerini anlatan Erbaş, "Bu sene kurban organizasyonu daha önemli hale gelmiştir. Vekaletle kurban organizasyonunun ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu." diye konuştu.

"HER YIL DÜZENLİ BİR ARTIŞ VAR"

"Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş" temasıyla daha büyük bir heyecan ve özveriyle gayret edeceklerini dile getiren Erbaş, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtımı gerçekleştirecekleri ülke sayısı ve ülkelere gönderecekleri gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışında 100 kadar ülkede kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyledi.

Erbaş, 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 453 bin 560 hisse kurbanın yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesildiğini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını aktardı.

Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurban vekaletlerinde her yıl düzenli bir artış olduğunu belirten Ali Erbaş "Bu durum her geçen gün milletimizin Türkiye Diyanet Vakfımıza olan güveninin de ne kadar arttığını ortaya koymaktadır." dedi.

"HEDEF 20 MİLYONU AŞKIN İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAK"

Bu yıl yurt içi ve dışında 20 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerine dikkati çeken Erbaş, şöyle konuştu:

"Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 Türk lirası, yurt dışı 825 Türk lirası olarak belirledik. Vatandaşlarımız 'tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra 'Android' ve 'Apple Store' mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi, il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, din görevlilerimiz, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler."

Vatandaşların "0312 416 90 00" numaralı telefonu arayarak kurban vekaleti ile ilgili detaylı bilgiyi vakıftan alabileceklerini de vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da din hizmetleri müşavirliklerimiz ve ateşeliklerimizle o ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi hocalarımız vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler. Bu vesileyle kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan vatandaşlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yaptığımız iyiliklerin aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını, yeryüzünde iyilik elimizin ulaştığı her noktaya barış, esenlik ve merhamet taşımasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Allah, kurban vekaletini bu şekilde Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayan, bu ana kadar bağışlamış olan herkesten ve bundan sonra bağışlayacak olan tüm kardeşlerimizden razı olsun."

KURBAN VEKALETİ DİNİ HÜKMÜ NEDİR?

Kişi, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir (Kâsânî, Bedâi', V, 67; Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 263-265; Remlî, Nihâyetü'l-muhtâc, VIII, 132). Nitekim Hz. Ali'nin (r.a.) şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Resûlullah (s.a.s.), develer kesilirken başında durmamı, derilerini ve sırtlarındaki çullarını paylaştırmamı emretti ve onlardan herhangi bir şeyi kasap ücreti olarak vermeyi bana yasakladı ve 'kasap ücretini biz kendimiz veririz' buyurdu." (Buhârî, Hac, 120; Ebû Dâvûd, Menâsik, 19)

Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilir. Vekil tayin edilen kişi veya kurum aldığı vekâleti gereği gibi yerine getirmelidir. Kurbanda önemli olan, kişinin niyetinin Allah için olması ve vekâleten kendisi adına kurbanın kesilmesidir.

Dolayısıyla kurbanın yurt içinde başka bir ilde ya da yurt dışında kesilmesinde sakınca bulunmamaktadır. Kurban fiyatlarının kesilen ülkeye göre az veya çok olması bu durumu değiştirmez. Ancak yaşadığı yerde muhtaç ve fakirler varsa kişinin, kurbanını orada kesip dağıtması daha uygun olur. Çünkü kişinin yaşadığı yerdeki fakirlerin ve komşuların onun üzerinde hakları vardır.

BU SENE KURBAN KESİMİ OLACAK MI?

2020 BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI