7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

KYK yurt yedek sonuçları açıklandı! e-devlet GSB 2023 KYK yurt yedek sonuçları sorgulama ekranı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK yurt yedek başvuru sonuçları erişime açıldı. KYK yurt yedek sonuçları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı sekmesi altında yer alan 'Yurt Başvuru Sonucu Sorgulama' sayfasında sorgulanıyor. Yedek başvurularda yerleştirilen öğrencilerin, 20 Eylül'e kadar kayıtlarını tamamlaması gerekiyor. İşte e-devlet GSB 2023 KYK yurt sonuçları sorgulama sayfası

18 Eylül 2023 Pazartesi 17:22 - Güncelleme:
KYK yurt yedek sonuçları açıklandı! e-devlet GSB 2023 KYK yurt yedek sonuçları sorgulama ekranı

KYK yurt yedek sonuçları açıklandı. 2023-2024 Eğitim dönemi için alınan başvurular sonrasında KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlara yapılan yedek yerleştirmeler sonuçlandı. KYK yurt yedek sonuçları, e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. İşte e-devlet GSB 2023 KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK 1. yedek yurt sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. KYK yurt sonuçlarına göre yedek listede yer alan öğrenciler, KYK yurt yedek başvurularıyla boş kalan kontenjanlara yerleştirildi.

Bakan Osman Aşkın Bak, "Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yedek yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz bu sonuçları da yine e-devlet üzerinden takip edebilirler." dedi.

KYK yurt yedek kayıtları 20.09.2023 tarihine saat 23.00'a kadar sürecek.

KYK yurt yedek sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanacak. KYK yurt yedek sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama internet adresinden öğrenilecek.

E-DEVLET GSB 2023 KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Adaylar TCKN ve şifreleri ile öğrenebilecek. KYK yurt yerleştirme sonucu ekranında kazanılan yurt ve kayıt tarihlerine dair tüm bilgiler yer alcak.

KYK yurt yedek yerleştirmeleri sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek.

KYK yurt yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar netlik kazanacak. Yedek sırada olan öğrencilere sırayla kayıt hakkı tanınacak.

KYK yurt yedek sonuçları GSB duyuru sayfasında yayımlanacak.

KYK yurt kaydı için ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana belirecek.

İlk kayıt ücretinin süresi içerisinde ödenmesi durumunda ilgili yurt müdürlüğüne başvurarak taahhütname onayının yapılması gerekmektedir.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen süre içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KYK yurt kayıt işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

KYK 6.tip yurt kaç kişilik, ücreti ne kadar?

5. tip KYK yurtları kaç kişilik?