25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta sonu 20 yaş altı ekmek almaya gidebilir mi? Sokağa çıkma yasağında çocukların fırına ekmek almaya gitmesi serbest mi?

Türkiye'de koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde Cuma saat 21.00'dan Pazartesi sabah saat 5'e kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu kapsamda ekmek almak isteyenler sokağa çıkma yasağında Hafta sonu 20 yaş altı ekmek almaya gidebilir mi? sorusuna yanıt arıyor. Fırınlar kısıtlama boyunca açık olacak. Peki Sokağa çıkma yasağında çocukların fırına ekmek almaya gitmesi serbest mi? İşte detaylar...

4 Aralık 2020 Cuma 13:34 - Güncelleme:
Hafta sonu 20 yaş altı ekmek almaya gidebilir mi? Sokağa çıkma yasağında çocukların fırına ekmek almaya gitmesi serbest mi?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında 20 yaş altı ekmek almaya gidebilir mi? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs salgınının artış göstermesi nedeniyle hafta sonu (Cuma'dan başlamak üzere) 56 saat kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Fırınlar kısıtlama boyunca açık olacak. 81 ilde uygulanacak olan hafta sonu sokağa çıkma yasağında çocukların fırına ekmek almaya gidip gidemeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.  İşte detaylar.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRINLAR AÇIK OLACAK MI?

Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca ekmek imalatının yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri, öte yandan tatlı imalatının yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde yalnızca ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA 20 YAŞ ALTI EKMEK ALMAYA GİDEBİLİR Mİ?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge doğrultusunda 20 yaş altının ekmek almaya gidemeyeceği belirtildi.

20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasağında ekmek almaya fırına gitmeleri yasak. Diğer yaş grubundaki vatandaşlar ise yürüme mesafesinde (araç kullanmadan) ekmek almaya gidebilecekler.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelgede ilgili madde şu şekildedir:

* Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKET, BAKKAL, MANAV VE KASAPLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00­-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

* Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

* Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

* Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm iş yerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacaktır.

ÇOCUKLARIN SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ KAÇ?

20 yaş altı ve çocuklar hafta içi 13:00 ile 16:00 saatleri arasında bireysel olarak sokağa çıkabilecek. Hafta sonu içinse bu serbestlik söz konusu değil.

Sokağa çıkma yasağında 65 yaş üstü ekmek almaya gidebilir mi?

Hafta sonu otobüsler çalışıyor mu? Sokağa çıkma yasağında toplu taşıma olacak mı?

Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı?