Tüm Yazarlar
İsmail Özcan Yazıları
Gerçek hayali aştı
İsmail Özcan
Bugünkü Türkiye, uzayda kendi uydusuyla haberleşen 30 ülkeden birisidir. Savunma sanayiinde hızlı adımlarla ilerleyen, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında sekiz şirketi ile yer alan bir ülkedir. Bundan 20 yıl önce ülke savunması için gerekli araç gerecin ancak yüzde 20'sini üretebilirken bugün yüzde 75'ini yerli ve milli olarak üretebilmektedir.
Solcular, liberaller ve Selahattin Demirtaş
İsmail Özcan
Demirtaş’ın en büyük başarısı, CHP’li ve solcu çevrelere, son zamanlarda artık iyice fabrika ayarlarına dönmüş olan liberallere kendini Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir barış güvercini olarak benimsetebilmesidir.
Son genel seçimler ve nefret ittifakı
İsmail Özcan
Kürt siyasal hareketinin meşru temsilcisi olduğu iddiasındaki HDP’nin, çok hassasiyet gösterdiği, itiraz ettiği, isyan ettiği KCK tutuklamalarında, yargılamalarında ve mahkûmiyetlerinde Cemaat’in rolü açık seçik belgelenmişken seçim öncesi bu yapıyla temasları ve iktidar aleyhine örtülü bir koalisyon oluşturmaları, ciddiyetin, dürüstlüğün ve tutarlılığın dibe vurduğunun resmidir.
Dünyada yaşanan zulümler katliamlar ve Obama
İsmail Özcan
Obama’nın, her türlü ayrıma uğramış, sefaletin her çeşidini yaşamış bir soyun mensubu olarak günümüz dünyasının bütün coğrafyalarındaki mazlum ve mağdurların trajedisini çok iyi anlayabileceği ve empati yapabileceği umudu yeşermişti. Ama ne yazık ki Obama başkanlıktaki 2. dört yılının da çoğunu geride bıraktığı bir dönemde, başta İsrail’in Gazze’de ve Filistin’in bütününde sahneye koydukları olmak üzere dünyanın her yerindeki zulümlere karşı bir varlık gösterememiş; bütün mazlum ve mağdurları kaderlerine terk etmiştir.
Mevcut Kur’an meallerinin sorunları
İsmail Özcan
Kur’an’ı her çağda o çağın bilimsel, sosyal ve ekonomik gelişmelerine paralel olarak anlamak ve anlatmak Müslüman bilginlere yüklenmiş önemli bir görev ve sorumluluktur. Biz bugün Kur’an’ı eriştiğimiz bilimsel seviye çizgisinde olsun anlamıyor, anlamaya çalışmıyoruz.
Hangi Demirel daha makbul?
İsmail Özcan
Türk siyasetindeki inişli çıkışlı yolculuğunu cumhurbaşkanlığına ulaştırarak noktalayan Süleyman Demirel’in politik yaşamını iki döneme ayırmadan onu doğru dürüst anlatmak mümkün değildir. Çünkü bu iki dönem arasında bariz farklar, hatta yüzde yüz zıtlıklar bulunmaktadır.
55. yılında 27 Mayıs ve Adnan Menderes
İsmail Özcan
On yıllık DP iktidarında Türkiye büyük bir kalkınma yaşamıştır. İhtilalden önce ve sonra yapılan akıl dışı propagandalar karşılıksız kalmış, halk, Menderes’i ve hizmetlerini unutmamıştır. Öyle ki, darbe üzerine ordunun bir halk isyanından çekindiği rivayet edilir.