Tüm Yazarlar
Fatmanur Altun Yazıları
Kadına karşı şiddeti konuşamamak
Fatmanur Altun
Şiddet karşısında hissedilen ‘çaresizlik ve seçeneksizlik' kadının maruz kaldığı şiddeti, erkeğin maruz kaldığı şiddetten ayıran en önemli farktır. Kadına karşı şiddetin sistematik bir şiddet türü olarak görülmesinin gerekliliği en başta kurbanın bu seçeneksizlik halinden kaynaklanmaktadır.
Benim cici teröristim!
Fatmanur Altun
Eskiler “Haddini aşan şey zıddına inkılab eder”, derler. DAİŞ’i kullanarak İslam dünyasını zaptü rapt altında tutarken, oluşacak itirazların önünün kolaylıkla kesilebilmesinin, oyunu kuranlar tarafından baştan çıkarıcı bulunduğunu tahmin etmek zor değil. Bu nedenle giderek daha da fütursuzca kullanıyorlar onu.
Sistem değişimine direnmeli miyiz?
Fatmanur Altun
Bugüne dek kadroların tercihleri nedeniyle özgürlükçü ve kalkınmacı bir yöne doğru yumuşak bir şekilde ilerleyen Türkiye toplumu artık daha güçlü atılımlara hazır hale gelmiştir ve bu atılımları karşılayacak yönetsel altyapı maalesef mevcut değildir.
Türkiye’nin hafıza defterinde 28 Şubat
Fatmanur Altun
Evet, bazılarımız hala konuşamıyoruz. Çünkü bunca tanıklığa rağmen mücrimlerin mağrur edasından hiç bir şey eksilmiyor. Hançer hala yerinde dururken acıların ‘mağdur/mazlum edebiyatı’ diye yaftalanması, hançerin yaranın içinde çevrilmesinden başka bir işe yaramıyor.
Yeni topluma eski mühendislik!
Fatmanur Altun
Sosyal medyanın önemli bir faktör olduğu, haber akışının tek taraflı olmaktan çıktığı, haber kaynaklarının giderek çeşitlendiği ve her bireyin potansiyel bir haberciye dönüştüğü bir dünyada yaşıyoruz. Böylesi bir dünyada, eski moda toplum mühendisliğinin bundan 10-20 yıl önce verdiği sonuçları vermesini bekleyemeyiz.