28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları! YKS taban puanları 2022

YKS taban puanları ÖSYM'nin yapacağı yerleştirme öncesinde yoğun olarak araştırılıyor. YKS'ye katılan öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından sınavda elde ettikleri puana göre 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite tercihi yapacaklar. 4 yıllık Üniversite bölümlerini tercih edecek olan adaylar, 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarını merak ediyor. Peki YKS taban puanları açıklandı mı? İşte 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

17 Temmuz 2022 Pazar 16:45 - Güncelleme:
4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları! YKS taban puanları 2022

YKS sınavına katılan adaylar tercih yapmadan önce, üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve üniversite bölümleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Üniversite sınavının TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılan öğrenciler, YKS puanına göre 4 yıllık bölümler arasında tercih etmek için 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarını araştırıyor. Peki 2022 YKS taban puanları açıklandı mı? İşte 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

YKS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

YKS sonuçları açıklandı. YKS taban puanları ise ÖSYM tarafından açıklanan kılavuz ile belli olacak.

YKS tercihleri Temmuz'un 27'sinde başlayacak. Yerleştirme sürecinin başlamasıyla birlikte üniversite taban puanları ve kontenjanları da açıklanacak.

YKS sınavına katılan üniversite adayları için 4 yıllık ( Lisans ) programlarının Başarı Sıralamaları, Taban Puanları ile kontenjanları 2022 YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte açıklanacak.

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

ÖSYM'nin yayınladığı 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarına bakarak ön bilgi edinebilirsiniz. İşte 2022 YKS taban puanları...

2021- 4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir.

Üniversitelerin dört yıllık bölümleri, 4 yıllık sözel bölümler, 4 yıllık sayısal bölümler ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri olarak da ele alınır. Üniversite adayları, geçmiş yılları da göz önünde bulundurarak 4 yıllık bölümler arasında birisini tercih eder.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; YKS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? 2022-YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

YKS yerleştirme puanı nedir? Yerleştirme puanı ile taban puanı aynı mı?

YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak?

2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

YKS sıralama hesaplama 2022 (TYT, AYT, YDT) Puan Hesaplama!