29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İzmir, Ankara ve İstanbul'da TOKİ nereye yapılacak? TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesinin hangi illerde yapılacağı araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. TOKİ konutlarının 50 bini İstanbul'da, 18 bini Ankara'da 12 bin 500'ü İzmir'de 8 bin 650'si Bursa'da ve 7 bin 500'ü Konya'da inşa edilecek. TOKİ sosyal konut projesinde 3 büyük ilde yerler belirlendi. Buna göre; İzmir, Ankara ve İstanbul'da TOKİ nereye yapılacak?

13 Eylül 2022 Salı 16:12 - Güncelleme:
İzmir, Ankara ve İstanbul'da TOKİ nereye yapılacak? TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Tarihin en büyük sosyal konut projesinin ilk etabında 250 bin konut 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Evlerin 50 bini İstanbul'da, 18 bini Ankara'da 12 bin 500'ü İzmir'de 8 bin 650'si Bursa'da ve 7 bin 500'ü Konya'da inşa edilecek. Peki İzmir, Ankara ve İstanbul'da TOKİ nereye yapılacak? İşte 3 büyük illerdeki yerler

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut projesinin yapılacağı illerle ilgili açıklaması şöyle; "Bu devasa sosyal konut projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin konutu 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Projemizin bu ilk etabı dahi cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut atılımıdır. 50 binini İstanbul'da, 18 binini Ankara'da 12 bin 500'ünü İzmir'de 8 bin 650'sini Bursa'da, 7 bin 500'ünü Konya'da inşa edeceğiz. Diğer illerimizde de değişen sayılarda konut sayısı paylaşacağız. Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için de bir kontenjan oluşturduk. 50 binini de gençlerimize tahsis ettik."

İZMİR, ANKARA VE İSTANBUL'DA TOKİ NEREYE YAPILACAK?

Konutlar, Ankara'da Ayaş 4. Etap, Kahramankazan, Gölbaşı Gerder, Mamak Nenek, Etimesgut Ballıkuyumcu, Polatlı, Sincan Saraycık ve Yenipeçenek'te,

İstanbul Avrupa Yakası'nda Arnavutköy-Başakşehir-Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla'da,

İzmir'de ise Merkez, Aliağa, Bergama, Dikili, Güzelbahçe, Kiraz, Menemen, Seferihisar, Torbalı ve Urla'da inşa edilecek.

TOKİ İstanbul'da nerede ev yapacak?

TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut projesi başvurusu e-Devlet

TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir?

TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır?

  • toki
  • sosyal konut
  • istanbul toki nerede
  • bursa toki nerede
  • ankara toki nerede