19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır? Seyahat izin belgesi e-devlet başvuru sayfası

20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır? sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı bulunan vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Bazı şehirlere seyahat izin belgesi olmadan giriş - çıkışlar yasaklandı. Öte yandan bazı durumlarda 20 yaş altı seyahat izin belgesi alınabilecek. Peki seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır? 20 yaş altı gençler seyahat izin belgesi alabilir mi? İşte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı seyahat izin belgesi e-devlet başvuru sayfası

21 Mayıs 2020 Perşembe 18:09 - Güncelleme:
20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır? Seyahat izin belgesi e-devlet başvuru sayfası

20 yaş altı gençlere seyahat izin belgesi olmaksızın şehirler arası yolculuk yasaklandı. 20 yaş altı vatandaşlar seyahat kısıtlaması sonrasında Seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır? sorusunu araştırmaya başladı. 20 yaş altı gençler de seyahat izin belgesi nasıl ve nereden alınır? sorusunun yanıtını merak ediyor. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı genelgesine göre, 20 yaş altındaki özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin de, uygun şartlarda evlerinden çıkmalarına izin verilecek. Peki 20 yaş altı seyahat izin belgesi nereden alınır? 20 yaş altı seyahat izin belgesi e-devlet başvuru sayfası ile ilgili detaylar haberimizde.

17 KASIM 2020 YENİ KARARLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ

20 yaş altına seyahat yasağı var mı? 20 yaş altı şehir içi seyahat izin belgesi nereden alınır?

20 YAŞ ALTI SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIR?

20 yaş altı gençler için seyahat izin belgesi e-devlet sayfası olan Turkiye.gov.tr'den arama kısmına yol izni yazılarak alınabilir. 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle 20 yaş altı gençlerin seyahat etmesi izne tabi tutuluyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ İÇİN SON DAKİKA YENİ KARARLAR İÇİN TIKLAYINIZ

SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

*Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar,

*Ölüm nedeni COVİD 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecekler (en fazla 4 kişiye),

*İstanbul'a son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp, ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başka bir belge ile ibraz edenler)

*Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,

*Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri öğrenci yurtlarından 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar,

*Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan "Seyahat İzin Kurullarından" seyahat izin belgesi alabilirler.

65 YAŞ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

SEYAHAT YASAĞININ UZATILDIĞI İLLER

Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 ilde şehirler arası seyahat yasağı devam edecek.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TAMAMEN NE ZAMAN BİTECEK?

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Şehirler arası seyahat yasağının devam ettiği 15 ilde giriş çıkışlar 19 Mayıs 2020 Salı gününden 03 Haziran 2020 Çarşamba gününe kadar devam edecek. 3 Haziran'da sona erecek olan seyahat yasağının yeniden ertelenip ertelenmeyeceği konusunda henüz kesin bir açıklama yok.

20 YAŞ ALTI YASAK KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağını 20 yaş ve altına da geldiğini belirterek, "1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlularda tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE AÇIKLANAN İSTİSNA DURUMLAR

İçişleri Bakanlığı, 18-20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma yasağıyla ilgili istisnaları içeren ek genelgeyi valiliklere gönderdi.

18- 20 yaş arasındakiler için hangi durumlarda istisna getirileceği, 81 İl valiliğine gönderilen genelgede şu şekilde sıralandı:

Doğum tarihi 01.01.2000-01.01.2002 tarihleri arasında (18-20 yaş aralığında) olmakla beraber;

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.

Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

E-DEVLET GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

SEYAHAT YASAĞI İSTİSNALARI

Giriş/Çıkışlarına Kısıtlama/Yasaklama Getirilen İllere;

* Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

* Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan,

* Ölüm nedeni Kovit 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 4 kişiye,

* Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen 5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler,

* Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

* Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

* Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

* Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolan,

* Kişilerin, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Valilik/Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarınca seyahat izin belgesi verilebilecek.

Ayrıca son alınan kararla tarım işçi ve üreticileri de sokağa çıkma yasağında istisna olan kişilerdir.

* Valilik ve kaymakamlıklardaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru,usulleri geçerli olacak.

* Seyahat izin belgeleri çıkış illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenlenecek.

* Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacak.

* Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için Valilikler tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacak.