Aslı Baykal...
CHP eski Genel Başkanı merhum Deniz Baykal'ın kızı.
Son yıllarda yaptığı önemli tespitler ile gündem oluşturuyor.
Gündem oluşturan tespitlerin ilki 2022 yılında yaptığı bir çıkıştı.
KÖRÜN GÖZÜNE SOKARCASINA...
Aslı Baykal bu çıkışında Türk siyasetinde bir dönüşüm yaşandığını ve bu dönüşüm sonucu oluşan yeni cephenin milli ve gayri millî olmak üzere ikiye ayrıldığını söylüyordu.
Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı paylaşımda durumu şu kelimelerle özetliyordu;
"Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrı millî olarak ayrışıyor"
Kendisinin bu ayrışmada "milli" saflarda yer aldığını vurgulayan Aslı Baykal bu sınıflandırmayla çok net ve çok da doğru bir çerçeve çizmişti.
Aslı Baykal yine bugünlerde ülkede gündem oluşturan birbiri ardına çok önemli çıkışlar yaptı.
İşte bu çıkışlar ile ilgili sürecin özeti...
FETÖ VE İMAMOĞLU...
Malum uzunca bir süredir CHP ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yaşanan usulsüzlükler, yolsuzluklar ve bunlara bağlı olarak CHP siyasi kimliğinde yaşanan yozlaşmalar ülkede gündem konusu.
Yine bir süredir bu gündemin devamı niteliğinde Ekrem İmamoğlu FETÖ ilişkisi ve FETÖ'nün CHP içindeki varlığı da bir diğer tartışma konusu.
İşte böylesi kritik tartışmaların yaşandığı bir süreçte Aslı Baykal geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden ülkede çok tartışılacak önemli tespitler paylaştı.
Şöyle diyordu Aslı Baykal sosyal medya hesabında;
"Belediye başkanlığından yani 2014 yılından başlayarak "sistem" kurmakla suçlanan İmamoğlu, kendini aklama yazısı yazmış ve nedense hikayesini anlatmaya 2009'da ilçe başkanlığına atama ile getirildiği dönemden başlamış.
Böylece her başı sıkışan gibi, rahmetli Deniz Baykal'ı hikayesine yerleştirmeyi başarmış.
Baykal, 2010'da kaset olayından sonra yaptığı etkileyici istifa konuşmasının bir yerinde Pensilvanya'dan aldığı üzüntü mesajlarına inandığını da söylemişti maalesef.
Kandırma yetenekleri çok yüksek.
Güçleri bu yeteneklerinden geliyor.
Kanmamayı ve uyanmayı başaranları iyi dinlemeliyiz."
LAFIN FAZLASI...
Buradan da anlaşılacağı gibi kimsenin tanımadığı, kimsenin bilmediği İmamoğlu bir atamayla(!) damdan düşer gibi CHP içine sızdırılıyor.
Aynı yılda CHP içine bir başka isim daha sızıyor.
Özgür Özel...
İlginçtir, bu sızdırma operasyonlarından sonra her iki ismin de, CHP içinde sonu genel başkanlıkta bitecek önlenemez bir yükseliş hikayesi başlıyor.
Oysaki CHP içinde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na gelene kadar yıllarını partiye vermiş o kadar önemli duayen genel başkan adayları vardı ki..
Yine ilginçtir, bu isimlerin hiçbiri bizim muhteşem ikilinin yakaladığı başarıyı(!) yakalayamadılar ve bu duayenlerin her biri zamanla gizli bir el tarafından bir bir partiden uzaklaştırıldı.
Şimdi buradan gerçekten partisini önceleyen, gerçekten CHP'li gibi düşünen aklı selim CHP'lilere...
Yav arkadaş, buraya kadar özet olarak bahsettiğim CHP'yi ele geçirme operasyonunu göremeyecek kadar kör müsünüz?
Lütfen sorgulayın...
BAKAR KÖRLER İÇİN...
Mevcut durumu gören Aslı Baykal bu durumu göremeyen bakar körler için belki iyi gelir düşüncesiyle iyi niyet gösterip ikinci bir paylaşımda bulunmuş.
Peki ne demiş Baykal?
Okuduğunuzda daha ne desin diyeceğiniz paylaşımı şu Baykal'ın;
"İddianameden anlaşılan Türkiye'yi ele geçirmek için CHP'yi ele geçirdiler.
Kimler?
15 Temmuz'da hazırlamış oldukları bildiride de Atatürk ilke ve inkılaplarından bahsedenler.
CHP ele geçirilirken CHP'liler uyudu.
Hala da mışıl mışıl uyuyorlar.
Türkiye'yi uyandırmaya çalışan bu iddianame çok değerli."
DAHA NE DESİN...
Gerçekten Baykal'ın çıkışı; gören gözlerin göreceği, işiten kulakların işiteceği, düşünen beyinlerin kavrayabileceği çıkışlar.
Aslında Baykal'ın bu paylaşımlarda anlatmak istediği tam olarak şu.
FETÖ; babam Deniz Baykal'ı birçok kişiye yaptığı gibi bir kaset kumpasıyla derdest etti sonrasında da adım adım partiyi ele geçirdi.
Bugün CHP'yi dizayn eden, yöneten güç FETÖ'dür.
İşin özü, anlatılmak istenen bu.
SONUÇ...
Bugün CHP ile ilgili bu tespitleri yapan ilk ve tek kişi Aslı Baykal değil.
Geçmiş dönemlerde de CHP ile ilgili bu tespitleri yapan çok sayıda CHP'li siyasetçi oldu.
Bu tespiti yapanlar konuştukları an partiden uzaklaştırıldılar, bu konuda ağzını açanlar tek kelime ettiği an soluğu parti dışında aldılar.
Bu konuda kimler konuşmuş, konuşanlar nasıl susturulmuş araştırın, soruşturun.
Tüm bunları soruştururken, CHP'de FETÖ izlerini araştırırken Özgür Özel'i de sakın ha denklemin dışında tutmayın.
Yoksa mışıl mışıl uyumaya devam edersiniz.