26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Regaip Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? Regaip Kandili orucu ne zaman, hangi gün tutulur?

Regaip Kandilinde oruç tutmak isteyen vatandaşların hangi gün oruç tutmaları gerektiği konusunda araştırmaları hız kazandı. Recep, Şaban ve Ramazan'dan oluşan üç aylar başladı. 3 aylarda Müslümanlar ibadet etmek ve hayır ve hasenatta bulunur. Özellikle Regaip Kandilinde oruç tutmak en faziletli ibadetlerinden biridir. Buna göre Regaip Kandili orucu ne zaman, hangi gün tutulur 2022? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? İşte Regaip kandili orucu ve niyeti ile ilgili detaylar...

2 Şubat 2022 Çarşamba 15:24 - Güncelleme:
Regaip Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? Regaip Kandili orucu ne zaman, hangi gün tutulur?

Üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandilinde oruç tutmak isteyen Müslümanlar "Regaip Kandili orucu ne zaman, hangi gün tutulur?" sorusuna yanıt arıyor. Üç ayların ilki olan Recep ayı başladı. Recep ayının ilk Perşembe gecesi idrak edilecek olan Regaip Kandili 2022 senesinde 3 Şubat Perşembe gününe denk geliyor. Peki Regaip Kandili oruç niyeti nasıl getirilir? İşte konu hakkında merak edilenler...

Regaip Kandili, 2022 Diyanet dini günler takvimine göre 3 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığı inanç ve ümidiyle bu gecede Allah'a ibadet edecek olanlar oruçlarını tutacaklar. Regaip Kandili orucu hangi gün tutulur, nasıl niyet edilir?

REGAIP KANDILINDE NE ZAMAN ORUÇ TUTULUR?

Kameri aylar her yıl 10 gün öne gelir. Bu nedenle de Regaip Kandilinin tarihi her yıl değişir. 2022 yılında ise Regaip Kandili, Recep ayının ikinci günüdür ve 3 Şubat Perşembe gününe denk gelmektedir. Perşembeyi Cumaya bağlayan ilk gece Regaip Kandilidir ancak oruç gündüzünde tutulur. Yani oruç tutmak isteyenler 3 Şubat Perşembenin imsak vaktine kadar Regaip kandili orucu niyetini getirmiş olur ve Perşembe günü akşam ezanıyla birlikte orucunu açar.

İster akşam ezanını kılıp iftarını yapar, isterse de iftarını yapıp akşam namazını eder. Ardından ise Regaip Kandilinin faziletinden nasiplenmek için ibadetlerini yerine getirir. Regaip Kandili namazını kılabilir ve Kur'an-ı Kerim okuyabilir. Bu geceye ismini melekler vermiştir ve bu gece yapılacak her ibadet çok sevaptır.

Kandil günü olan Perşembe gündüzü oruç tutulur.

REGAİP KANDİLİ ORUÇ NİYETİ NASIL GETİRİLİR?

Rahmet ve mağfiretle birlikte bereket vesilesi olan Recep ayının ve üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandilinde Allah'ın nimetlerini anlamak ve O'na teşekkür etmek için de en güzel ibadetlerden biri oruçtur. Oruç tutarken dil tek başına yeterli değil kalpteki niyet önemlidir. Bu nedenle dille ifade edilerek niyetlenilmese de kişi oruçlu sayılır. Regaip Kandilinde ya da her hangi bir zamanda oruç tutarken 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için oruç tutmaya' şeklinde niyet edilebilir.

REGAİP KANDİLİNDE ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ

Peygamber Efendimiz (S.A.V) "Recep Allah'ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır" buyurmuştur.

Recep ayının diğer Hicri aylardan farkı ise iki kandili bağrında tutan biricin aydır. Regaip Kandili ve Miraç Kandili, Recep ayında idrak edilir. Recep ayının ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gecesi ise Regaip gecesidir.

Regaip gecesinde yapılacak ibadetlerden en sevabı da oruç tutmaktır. Regaip Kandilinde tutulan oruç, kişiye büyük faziletler kazandırır.

Peygamber efendimiz Recep ayında oruç tutulmasını tavsiyesi etmiştir. Regaip Kandilinde oruç tutmak bir Müslüman'ın o gün yapacağı en güzel ibadetlerdendir.

Regaip Kandilinde oruç tutmak la ilgili Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur;

"Her kim Recep'ten bir gün oruç tutar ve gecelerinden bir geceyi ibadetle geçirirse, Allah-ü Teala onu kıyamet günü azaptan emin olarak diriltir ve sırat köprüsünü Kelime-i Tevhid ve tekbirlerle geçer."

Regaip Kandili ibadetleri nelerdir?

En güzel 3 aylar tebrik mesajları!

3 aylarda hangi ibadetler yapılmalı?

3 aylarda ne zaman oruç tutulur?

3 aylar tesbihine nasıl başlanır?