28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları! YKS 2022 taban puanları açıklandı mı?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından puanı belli olan öğrenciler, üniversitelerin belirlediği kontenjanlara göre tercih yapacak. YKS tercihleri Temmuz'un 27'sinde başlayacak. 2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları ise 4 yıllık bölümlerden tercih yapamayacak olan adaylar tarafından inceleniyor. Bu kapsamda 2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

17 Temmuz 2022 Pazar 17:19 - Güncelleme:
2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları! YKS 2022 taban puanları açıklandı mı?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2 yıllık üniversitelerin taban puanları ve başası sıralamaları araştırılmaya başlandı. TYT'den alınan puana göre tercih yapacak olan öğrenciler, genel yerleştirmede üniversitelerin ön lisans bölümlerinin En Küçük-En Büyük Puan, kontenjan ve başarı sıralamasına göre tercih yapacaklar. Peki YKS 2022 üniversite taban puanları açıklandı mı? İşte 2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

YKS 2022 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

YKS 2022 taban puanları henüz açıklanmadı. YKS tercihleri Temmuz'un 27'sinde başlayacak. Yerleştirme sürecinin başlamasıyla birlikte üniversite taban puanları ve kontenjanları da açıklanacak.

2 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

2021 YKS YERLEŞTİRMELERİNE İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınavına katılan üniversite adayları için 2 yıllık ön lisans programlarının Başarı Sıralamaları, Taban Puanları ile kontenjanları 2022 YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte açıklanacak.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? 2022-YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

SINAV PUANI BARAJI UYGULAMASI KALDIRILDI

Bu yıl YKS'de SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanının hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.

Bu düzenlemeyle üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilir hale gelecek. Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edecek.

YKS yerleştirme puanı nedir? Yerleştirme puanı ile taban puanı aynı mı?

4 yıllık üniversite taban puanları, YKS başarı sıralamaları

YKS sonuçlarında hangi puana bakılacak?

YKS birincisi 2022 kim oldu?