26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bayramda marketler hangi saatler arasında açık olacak? Bayramda marketler açık mı 2021?

Tam kapanma süreci içerisine denk gelen Ramazan Bayramı 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe denk geliyor. 3 gün sürecek olan Ramazan Bayramı'nda kısıtlamalar devam edecek. Peki sokağa çıkma yasağı boyunca belirli saatlerde faliyet gösteren marketler bayramda da açık olacak mı? Bayramda marketler hangi saatler arasında açık olacak? İşte Bayramda marketlerin çalışma saatleri

11 Mayıs 2021 Salı 13:50 - Güncelleme:
Bayramda marketler hangi saatler arasında açık olacak? Bayramda marketler açık mı 2021?

Ramazan Bayramı bu sene tam kapanma kapsamında kısıtlama sürecinde geçecek. 13-14-15 Mayıs 2021 tarihlerini kapsayan 3 günlük bayram tatili boyunca marketlerin açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki Bayramda marketler açık mı? Bayramda marketler hangi saatler arasında açık olacak?

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma yasağı boyunca ve bayramda market çalışma saatleri ile ilgili yaptığı açıklamada;

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, '"Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir." denildi.

BAYRAMDA MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Tam kapanma genelgesi üç günlük Ramazan Bayramı'nı da kapsıyor, bu nedenle bayramda da marketler saat 10.00-17.00 arasında hizmet sunabilecek. Ancak marketlerin bayram mesaisi politikalarına göre değişebiliyor. Bazı marketler bayramın ilk iki günü çalışanlarına izin verebiliyor.

Bayramda marketler genel olarak hafta sonu kısıtlamalarında olduğu gibi akşamüzeri saat 5'te kapanacak.

En güzel, Resimli, dualı, kısa Ramazan Bayramı mesajları 2021!

Bayramda otoyol ve köprüler ücretsiz mi?

Arefe günü yapılan ibadetler nelerdir? Arefe günü çekilen 1000 İhlas suresinin fazileti

Yasaklar 19 Mayıs'a uzatılacak mı?

Diyanet il il bayram namazı saatleri 2021!

Bayram yasağı kaç gün olacak?