4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Zakkum, meşe, menengiç hangi bölgede yetişir? İşte KPSS sorusunun cevabı

Zakkum, meşe, menengiç hangi bölgede yetiştirilir? sorusu bugün uygulanan KPSS Lisans sınavında adaylara yöneltildi. Sınavdan çıkan adaylar bu sorunun cevabını araştırmaya koyuldu. KPSS'de çıkan bu Genel Kültür sorusunun cevabını merak edenler internet ortamında Menengiç ve zakkum bitkisinin nerede yetiştiğini araştırıyorlar. İşte KPSS'de çıkan o sorunun cevabı..

6 Eylül 2020 Pazar 17:49 - Güncelleme:
Zakkum, meşe, menengiç hangi bölgede yetişir? İşte KPSS sorusunun cevabı

KPSS Lisans oturumları sona erdi. Adaylar sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırıyor. Sınavın Genel Kültür alanında 'Zakkum, meşe, menengiç hangi bölgede yetistirilir?' sorusu çıktı. Bilgiye dayalı olan sınavda adaylar iki oturumu da tamamladı. Sınavdan çıkanlar Menengiç, meşe ve zakkumun nerede yetiştiğini araştırmaya başladı. İşte KPSS'de çıkan o sorunun cevabı

KPSS lisans oturumları 2020 yılında genel yetenek genel kültür sınavı ile başladı. Adaylar memur olmak için ter döktüler. Sınavdan çıkan adaylar akıllarında kalan soruların cevabını merak ediyorlar. Adaylar, Genel Kültür Coğrafya sorularından; Zakkum, meşe, menengiç bitkileri hakkında araştırma yapıyorlar. İşte bu bitkilerin yetiştiği bölgeler.

Zakkum Nerede Yetişir?

Zakkum Akdeniz bölgesi ülkeleri ile Türkiye''de sulak yerlerde, yabani olarak yetiştiği gibi süs bitkisi olarak park ve bahçelerde de yetiştirilir.

Türkiye'deki sıcak bölgelerde özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun kırsal kesimlerinde yetişir.

Menengiç Nerede Yetişir?

Menengiç yörelere göre çitlenbik, çedene, çıtlık, çitemik, bıttım gibi farklı isimlerle anılır. Örneğin Adana'nın Kozan ilçesinde Çıtımık olarak adlandırılır. Menengiç genellikle Akdeniz Bölgesi'nde yetişir. Antalya'nın Akseki ve Manavgat ilçelerinde çöğre veya sakızlak adıyla anılır.

Meşe Nerede Yetişir?

Anadolu’da yaygın olarak görülen meşe ağacının anavatanı olarak nitelendirilebilecek diğer bölgeler Yunanistan’dan başlayarak Pakistan’a kadar uzanır. Türkiye, Irak, İran, Suriye, Lübnan ve Afganistan’ı kapsayan bir çizgide ilerler. Meşe, genellikle Akdeniz Bölgesi'nde yetişir.

Çok spesifik bir yetiştirilme bölgesi yoktur. Üstelik kullanım alanı oldukça yaygındır. Bu sebeple uygun bulunan birçok alana meşe ağacı dikimi gerçekleştirilebilir. Ülkemizde birçok karma ormanda görebileceğiniz meşe ağaçlarını aynı zamanda meşe ormanları olarak bir arada da görebilirsiniz.

KPSS'DE ÇIKAN DİĞER SORULAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

Enver bey ve Resneli Niyazi hangi savaşta kahraman ilan edildi?

Mustafa Kemal Atatürk şerif takma adını hangi savaşta kullanmıştır?

İznik işgal edilince Selçuklu başkenti ne zaman kim tarafından Konya'ya taşındı?

1982 Anayasasına göre Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri nelerdir?

Adalet Bakanı hangi komisyonun başkanıdır?

İtalyanlar 12 adayı neden işgal etti? Trablusgarp savaşı 12 ada işgali neden ve sonuçları

Lozan'dan sonra Türkiye'nin lehine çözülen konular ve sorunlar nelerdir? (KPSS Lozan sorusu)

KPSS Genel kültür Genel yetenek sınav soruları nasıldı? KPSS zor muydu, kolay mıydı? Sınav yorumları