26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

DGS ile hemşireliğe tamamlanan 4 yıllık bölümler neler? DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler

DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler neler? sorusu Ağustos'un 9'unda yapılan sınav sonrası bölüm tercihi yapacak olan adaylar tarafından araştırılıyor. DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler 2020 ÖSYM tarafından açıklandı. 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programları üzerinden devam ettirmek isteyen binlerce öğrenci DGS ile hemşireliğe tamamlanan bölümler hakkında araştırma yapıyor. Peki DGS ile hemşireliğe tamamlanan 4 yıllık bölümler neler? İşte detaylar...

5 Ağustos 2020 Çarşamba 13:45 - Güncelleme:
DGS ile hemşireliğe tamamlanan 4 yıllık bölümler neler? DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler

Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı sonrası öğrenciler DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümleri araştırmaya koyuldu. 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programları üzerinden devam ettirmek isteyen binlerce öğrenci DGS'ye girdi. DGS ile hemşireliğe tamamlanan 4 yıllık bölümler 2020 ÖSYM tarafından açıklandı. 2020 DGS puanı ile hemşireliğe geçiş yapmak isteyen sağlık mezunu öğrenciler için DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler haberimizde yer alıyor. 

Mezun olunan önlisans programlarına göre Dikey Geçiş Sınavı ile geçebilen lisans progamları ÖSYM tarafından açıklandı. Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilecek olan DGS puanı ile hemşireliğe geçiş yapmak isteyen sağlık mezunu öğrenciler için DGS ile hemşireliğe tamamlanan 4 yıllık bölümler haberimizde yer alıyor. Peki DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler hangileri? İşte detaylar...

DGS İLE HEMŞİRELİĞE TAMAMLANAN BÖLÜMLER GÜNCELLENDİ

DGS tercih kodları 2020! DGS 4 yıllık bölümlerin tercih kodları ve taban puanları

İki yıllık ön lisans mezunu öğrencilerin öğrenimlerini 4 yıla tamamlamak için girecek olduğu DGS sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından yayınlandı. DGS, ön lisans mezunlarının lisans öğrenimine geçişi kapsamında düzenlenen sınavdır. Peki DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümler neler? Mezun olduğunuz önlisans programlarına göre Dikey Geçiş Sınavı ile geçebileceğiniz lisans progamlarını mezun olduğunuz bölümün alan koduna göre seçebilirsiniz. Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan adaylar için DGS ile hemşireliğe tamamlanan bölümler 2020 haberimizde yer alıyor. Önlisans veya meslek yüksek okullarından hangi 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabileceğinizi ÖSYM'nin yayımlamış olduğu aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

DGS İLE HEMŞİRELİĞE GEÇİŞ OLAN BÖLÜMLER 

Laboratuvar teknolojisi DGS geçiş bölümleri 2020 neler?

2 YILLIK HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN İSE AŞAĞIDAKİ 4 YILLIK BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILABİLİR:

Ebelik

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Gerontoloji

Hemşirelik

Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

2 yıllık üniversite bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar için Dikey Geçiş Sınavı bu yıl Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilecek. ÖSYM DGS sınav giriş belgesini adayların erişimine açtı. DGS, ön lisans mezunlarının lisans öğrenimine geçişi kapsamında düzenlenen sınavdır. ÖSYM tarafından 9 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan adaylar, DGS ile hemşireliğe geçiş olan bölümleri araştırmaya başladı. ÖSYM DGS giriş belgesi yayınlandı. Mezun olduğunuz bölümün alan kodu ile sayfa üzerinde Ctrl+f5 tuşuyla kolayca arama yaparak geçiş yapılabilen bölümleri öğrenebilirsiniz.

2020 YILI HEMŞİRELİĞE GEÇİŞİ OLAN BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ

DGS tercihleri başladı mı? 2020 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

2021 DGS ne zaman? Seneye yapılacak DGS tarihi belli mi?

DGS başarı puanı nasıl hesaplanır?

Ağırlıklı Ön lisans Başarı Puanı nedir? ÖBP Ön lisans Başarı Puanı nasıl hesaplanır?

Biyomedikal cihaz teknolojisi DGS geçiş bölümleri neler?