24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölüm izle!

Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölümüyle Pazartesi akşamı TRT1 ekranlarında yayınlandı. Dizinin yayınlanan son bölümüne Sencer'in Nizamimülk'e 'Ben bir Kartalım, bilesin ki kartallar yalnız da uçar' sözü damga vurdu. Öte yandan Terken hatun ölümcül planını devreye sokacaktır. Terken'in bu hamlesi karşısında Melikşah'ın tepkisi ne olacak? Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölüm izlemek isteyenler için son bölüm tek parça halinde haberimizde yer alıyor.

16 Kasım 2020 Pazartesi 23:46 - Güncelleme:
Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölüm izle!

Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölümü izleyenleri ekran başına kilitledi. İlk yayınlandığı günden beri konusuyla dikkat çeken dizi, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın ölümünün ardından Melikşah döneminde yaşananları konu alıyor. Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölüme; Sultan Melikşah'ın 'Kutsal emanetleri bulamadığımız her an bize zuldür' sözü damga vurdu. İşte kaçıranlar için Uyanış Büyük Selçuklu 8.bölüm izleme linki.

Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölüm izleyenlere aksiyon dolu anlar yaşattı. Sencer ve Alplerinin Turna'yı kurtarmaya geldiği alan savaş alanına döndü. Bu karmaşada hem Turna hem de Lucas vuruldu. Fakat kutsal emanetler alınamadı. Uyanış Büyük Selçuklu 8. bölümde; Yorgos'un, şifalı ot toplamaya giden Turna'yı kaçırmasının ardından yaşananlar heyecanla takip edildi.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 8. BÖLÜM İZLE (TRT)

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 8. BÖLÜM YOUTUBE İZLE!

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 8. BÖLÜM ÖZETİ

Yorgos’un ağır yaraladığı Sencer, Tapar’ın refakatinde Kınık Obası’na getirilmişti. Başulu, Sencer’i obaya getiren kişinin yıllardır hasretini çektiği oğlu Tapar olduğunu anlayınca dayanamamış ve Tapar’a sarılmıştı. Başulu, annelik hissiyatına kapılıp Tapar’ın kendi oğlu olduğunu itiraf edecek midir?

Sencer’i tedavi edebilmek için çırpınan Turna, ilaç yapabilmek için obanın dışına şifalı ot toplamaya gitmiş, burada karşısına Yorgos çıkmış ve Turna’yı bayıltmıştı. Yorgos’un kirli ellerinden Turna’yı kim nasıl kurtaracaktır?

Uyanış Büyük Selçuklu 9. bölüm fragmanı yayınlandı!

Uyanış Büyük Selçuklu 9. bölüm izle!

Sencer, Yorgos'un Elinden Turna Hatun'u Kurtarıyor Ama Turna Hatun okla vuruluyor. Son sözleri ise 'Çiçeğimizi unutma' oluyor.

Tüm bu olanların yanı sıra Seferiye, Terken’in Elçin’i nasıl oyuna getirdiğini araştırmaktadır. Bu sebeple Terken’in tüm sırlarını bilmekte olan Firdevs’i alıkoymuştur. Seferiye, Firdevs’ten Terken’in tüm sırlarını öğrenecek midir? Onu Terken’in aleyhinde şahitlik etmeye ikna edebilecek midir? Kurduğu oyunların açığa çıkmasından endişelenen Terken, Seferiye’ye engel olabilecek midir?

Isfahan’da halkı galeyana getirenleri açığa çıkarıp cezalandırılmalarını sağlayan Hasan Sabbah, kuşkuların odağı haline gelmişti. Yakayı ele vermenin eşiğine gelen Hasan Sabbah, Melikşah’ın kendisine yönlendirdiği kuşku oklarını savuşturabilecek midir?

Öte yandan kutsal emanetlerin Bizans’a geçtiğini öğrenecek olan Melikşah, emanetleri kurtarmak için nasıl bir yol izleyecektir?

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU

Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder.

Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır.

Melikşah ve Sencer türlü tehlikeler ile mücadele ederken en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları, Gazalî gibi alimler, Ömer Hayyam gibi bilim adamları, Yusuf Hamedani gibi irfan sahibi kişiler olacaktır. Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiğii güçle devlete hâkim olmak istiyordur. Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır.

Selçukluyu yıkmaya yeminli Hasan Sabbah, devlete hâkim olmak isteyen Terken’in kurduğu tehlikeli entrikalar ve hepsinin ortasında amansız bir mücadeleye giren Sencer’in Turna ile yaşayacağı fırtınalı aşk…

Oyuncu kadrosunda; Gürkan Uygun , Buğra Gülsoy, Ekin Koç, İker Kızmaz, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu, Cemal Toktaş, Sevda Erginci, Murat Garipağaoğlu, Mehmet Özgür, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Erdem Akakçe, Nik Xhelilaj ve Osman Sonant gibi birbirinden başarılı ve yetenekli isimlerin bulunduğu Uyanış Büyük Selçuklu her hafta Pazartesi saat 20:00'da TRT1 kanalında yayınlanacak.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları arasında Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe yer alıyor.

Buğra Gülsoy- MELİKŞAH

Devleti uğruna evladından geçen kudretli bir baba ve Selçuklu Devletinin tecrübeli Sultanı… Âleme nizam verme uğruna geçen mücadeleli ömrün kahramanı. Adaleti ile mazlumların ümidi, celali ile zalimlerin korkulu rüyası. Bâtınilerin devletini ve kendini ortadan kaldırmak için amansız mücadele verdikleri tarihi şahsiyet. Bizans’ın korkudan titrediği hükümdar; Sultan Melikşah!

Ekin Koç- SENCER

Selçuklu Devleti’nin kutlu sırrı ve en cesur kahramanı. Atalarının cesaretinden doğmuş bir Selçuklu kartalı. Nizamülmülk’ün elinde çelikleşmiş karakteri, Gazali’nin yanında keskinleşmiş zekâsı ve Hemedani’nin sunduğu gönül pınarından içen kutlu melik. Devletin kaderini omuzlarında taşıyan sağlam irade, tarihin seyrini değiştiren efsanevi kahraman!

Hatice Şendil- TERKEN HATUN

Melikşah’a olan dillere destan aşkı, hırslarının esiri olmasının önüne geçemeyen bir hanım Sultan. Devleti yönetme arzusu içinde geçen mücadeleli saray günlerinin tehlikeli kadını.

Mehmet Özgür- NİZAMÜLMÜLK

İsmiyle müsemma bir devlet adamı, Selçuklu bürokrasinin kalbi, Sultan Alparslan’ın veziri, Sultan Melikşah’ın Hace’si ve Sencer’i yetiştiren tecrübe abidesi. Selçuklu’nun sırlarına vakıf bir siyaset kurdu.

Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları kimdir, konusu nedir Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları ve karakterleri

Sevda Erginci- TURNA HATUN

Güzelliği dillere destan, şifacılığı ile bedenleri, güzel huyu ile gönülleri mest eden Türkmen kızı. Sencer’in hayatının aşkı.

Leyla Lydia Tuğutlu - ELÇİN HATUN

Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın asil kızı Elçin, Selçuklu sarayını karıştıracak zekaya ve cesarete sahip güzelliği ile başları döndüren savaşçı asil Türkmen kızı.

Gürkan Uygun - HASAN SABBAH

O, dünyanın gördüğü ilk ve en tehlikeli terör örgütünün lideri. İkna gücü ile kaleleri teslim alan, fedaileri ile sokaklara korku salan Selçukluyu yıkmaya azmetmiş bir terörist. Kurduğu istihbarat ağı ile en hususi bilgilere ulaşan, insanların zaaflarından faydalanarak gücü elde eden bir lider. Binlerce masumun kanını elinde tutan azılı katillerin azmettiricisi; Hasan Sabbah.

Bülent Alkış- ÖMER HAYYAM

Çukur 103. bölüm izle (Show Tv, Puhu Tv)

Yasak Elma 85. bölüm izle!

Sefirin Kızı 28. son bölüm izle Puhu Tv!

Sol yanım dizisi konusu nedir? Sol yanım oyuncuları kimler?

Maria ile Mustafa 11. bölüm full izle!

Bir Başkadır Meryem (Öykü Karayel) kimdir? Öykü Karayel kaç yaşında ve nereli?