7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

KYK 6.tip yurt kaç kişilik, ücreti ne kadar? 6. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

KYK yurtları, 6. tip olarak sınıflandırılmaktadır. KYK yurt tipleri; Odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre sınıflandırılır. 6. tip KYK yurdu, ülkemizde bulunan en iyi KYK yurtlarıdır. Peki KYK 6.tip yurt kaç kişilik, fücreti ne kadar? 6. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

31 Ağustos 2023 Perşembe 17:49 - Güncelleme:
KYK 6.tip yurt kaç kişilik, ücreti ne kadar? 6. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

6. tip KYK yurdu bulunmaktadır. KYK yurt tiplerinde kriterler; Yurtların fiziki özellikleri, odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir. Yurt ücretleri KYK 1. tip yurtlardan KYK 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir. Peki KYK 6.tip yurt ücreti ne kadar? Kaç kişilik? İşte 6. tip KYK yurdu özellikleri

KYK 6.TİP YURT KAÇ KİŞİLİK?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirlenir.

6.tip KYK yurtlarında odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.

6. TİP KYK YURDU ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

KYK yurt tiplerinde kriterler, yurtların fizik özellikleri , odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir buna eşdeğer olarak ücretleri de değişmektedir.

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor.

Türkiye'de bulunan en lüks KYK yurdu 6. tip KYK yurtlarıdır. Buna oranla en yüksek yurt ücreti ve depozito ücreti de 6. tip KYK yurtlarınındır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü birçok şehirde yeni yurtlar yaptı bu yurtların çoğu 6. tip yurtlar sınıfında öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır.

KYK yurt kayıt işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Yurt odaları 2-4 kişilik, banyolu

Odalarda çalışma masası, kitaplık, mini buzdolabı, elbise dolabı, İnternet

Sabah kahvaltısı- Akşam yemeği

7/24 sıcak su

Asansör

Kantin

Çalışma Odası

Dinlenme Salonu / Oturma salonu

Parmak izli giriş-çıkış

Valiz odası

Mescit

TV odası

Kütüphane

Masa Tenisi

Basketbol Sahası

Futbol Sahası

Voleybol sahası

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.

Yurt ücretleri KYK 1. tip yurtlardan KYK 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir.

En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

2023 KYK Yurt Kayıtları için son gün ne zaman?

5. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

KYK yurt taahhütname nasıl yapılır?

4 tip KYK yurtları kaç kişilik? 4. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

3. tip KYK yurdunun özellikleri nelerdir?

2. tip KYK yurtları kaç kişilik?

  • 6 tip
  • kaç kişilik
  • yurt fiyatı